
Amestecă praful de budincă cu zahărul. Adaugă treptat cel puțin 6 linguri din cei 300 ml de lapte de ovăz și amestecă până obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Fierbe restul de lapte de ovăz împreună cu frișca vegetală. Ia cratița de pe foc și încorporează amestecul de budincă cu ajutorul unui tel. Fierbe budinca timp de cel puțin 1 minut, amestecând continuu. Acoperă imediat suprafața budincii fierbinți cu folie alimentară, astfel încât să nu se formeze o peliculă la suprafață. Lasă budinca de vanilie să se răcească.
Pune deoparte câțiva biscuiți pentru decor. Mărunțește grosier restul biscuiților. Alege cu grijă zmeura, spal-o delicat. Presară zahăr vanilat peste zmeură.
Amestecă din nou budinca de vanilie cu telul, energic, până devine cremoasă. Încorporează o treime din biscuiții mărunțiți în budincă. Pune restul de biscuiți mărunțiți la baza paharelor de desert. Adaugă deasupra jumătate din budinca pregătită. Distribuie două treimi din zmeură peste stratul de budincă. Acoperă cu restul de budincă.
Decorează desertul cu restul de zmeură și biscuiții întregi păstrați pentru decor. Pune paharele cu desert la frigider până în momentul servirii, pentru ca aromele să se întrepătrundă și budinca să se întărească ușor.
Rețete asemănătoare

Deserturi cremă

Deserturi cremă

Deserturi cremă