Untul se topește și se lasă să se răcească puțin. Făina și sarea se pun într-un vas de mixare. Peste făină se adaugă ouăle, laptele și sucul de portocale apoi se amestecă laolaltă cu un tel. La sfârșit se încorporează untul. Aluatul se lasă în repaus circa 30 de minute.
Untul se topește într-o oală mică. Se încinge o tigaie mică (diametru de cca 16-18 cm) și se unge (cu o pensulă) cu puțin unt topit. Se toarnă un strat subțire de aluat care se coace la foc mic spre mediu până ce capătă o culoare maro-aurie. Se răstoarnă pe o farfurie, tigaia se unge din nou cu unt topit (cu pensula), apoi clătită de pe farfurie se lasă să alunece de pe farfurie din nou în tigaie. Se coace și pe partea cealaltă până ce capătă o culoare maro-aurie. Din restul de aluat se coc în mod asemănător restul de circa 7 clătite.
Clătitele se ung pe jumătate din suprafață cu dulceață de vișine. Clătitele se împăturesc apoi prima dată pe jumătate apoi încă dată pe jumătate pentru a se forma triunghiuri.
Se presară zahăr pudră. Se servesc cu înghețată de vanilie peste care se presară fisitcul mărunțit.
Rețete asemănătoare
Clătite
Clătite
Clătite