Flag

Clătite vegane umplute cu fructe

8 porții
Ușoară
40
Clătitele vegane cu băutură din migdale și fructe proaspete sunt un desert sănătos și aromat, perfect pentru un început de zi plin de energie și culoare.
Simplu de realizat și extrem de versatile, clătitele vegane umplute cu fructe oferă o soluție excelentă atât pentru cei interesați de un regim alimentar sănătos, cât și pentru gurmanzii în căutare de noi senzații culinare. Umplutura bogată în fructe proaspete transformă fiecare porție într-o fest...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În funcție de anotimp se pot folosi și alte fructe pentru umplutură, ca de exemplu caise.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Alautul
200 gfăină
1 lingurăzahăr
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
1 prafsare
400 mlBăutură din migdale
3 lingurisemințe de floarea soarelui
250 mlsmântână vegetală
Umplutura pentru clătite vegane
150 gfructe de pădure amestec
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Suplimentar
50 mlulei de măsline

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Aluatul pentru clătitele vegane umplute cu fructe

Făina, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și sarea se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă treptat, puțin câte puțin băutura din migdale și se încorporează cu ajutorul unui tel sau cu mixerul cu paletele de batere, acordând atenție să nu se formeze cocoloașe. Se pune deoparte o lingură de smântână. Restul de smântână vegană și semințele de floarea soarelui se încorporează în aluat.

2

Prepararea clătitelor vegane

Se încinge puțin ulei într-o tigaie teflonată (cu diametrul de circa 18 cm). Se toarnă un strat subțire de aluat în tigaie și, prin mișcări circulare ale tigăii, se distribuie uniform pe toată suprafața acesteia. Imediat ce marginile clătitei capătă o culoare maro-aurie, clătita se întoarce folosind o spatulă de clătite. Se coace și pe partea cealaltă. Înainte de a coace următoarea clătită se mai adaugă puțin ulei în tigaie. Din restul de aluat se coc în același mod alte 7 clătite. Înainte de a turna aluat în tigaie, acesta se amestecă.

3

Umplutura

Fructele se aleg, se curăță, eventual se spală, iar jumătate dintre ele se pasează. Piureul de fructe de pădure se amestecă cu zahărul vanilinat și cu 1 lingură de smântână vegetală. 
Clătitele se ung cu puțin piure de fructe de pădure, se rulează și se taie în rondele cu grosimea de circa 3 cm. Acestea se garnisesc cu restul de fructe de pădure și cu sosul rămas.

  • În funcție de anotimp se pot folosi și alte fructe pentru umplutură, ca de exemplu caise.