Flag

Foi cu cremă de vanilie

20 bucăți
Ușoară
90
O combinație perfectă între crocant și cremos, această gustare ușoară și rafinată va satisface cu siguranță pofta de dulce a oricărui iubitor de deserturi.
Pasiunea pentru deserturi deosebite prinde viață în această creație rafinată: foi cu cremă de vanilie. Foi subțiri și crocante, îmbrățișează cu tandrețe o umplutură de vanilie fină și parfumată. O combinație perfectă între texturi și arome, aceste foi cu cremă de vanilie reprezintă o experiență g...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Recipe Tips
Recomandăm tavă dreptunghiulară: 40x30 cm 
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru foi
2ouă
200 mlulei
200 gzahăr pudră
200 mllapte
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
1Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker (semințele)
700 gfăină
1 lingurițăBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker stins în puțin suc de lămâie
Pentru cremă
4gălbenușuri
140 gzahăr tos
100 gunt
80 gfăină
1Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
500 mllapte
Pentru decor
1 plicZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker stins în puțin suc de lămâie
Picture - Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pentru foi

Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă treptat vanilia, laptele și uleiul și se omogenizează, apoi se adaugă bicarbonatul stins, praful de copt și se amestecă.

2

Se încorporează făina, puțin câte puțin, până se obține un aluat elastic. Se împarte aluatul în 4 bucăți egale.

3

Pe masa înfăinată bine se întinde fiecare bilă sub forma unui dreptunghi și se încearcă să fie cât mai egale între ele.

4

Foile se coc în tava tapetată cu hârtie de copt până se rumenesc. Procedăm așa și cu celelalte foi, apoi le lăsăm să se răcească bine și asamblam prăjitura.

Durată de coacere: 7 Minute

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

5

Pentru cremă

Într-un bol mare se bat gălbenușurile, zahărul tos și zahărul vanilinat timp de 2 minute la viteză mare. Făina se amestecă cu laptele și se adaugă peste gălbenușurile bătute.

6

Compoziția obținută se fierbe la bain-marie, amestecând continuu până se îngroașă (aproximativ 6 minute). Când este gata, se ia de pe foc, se adaugă esență de vanilie și se omogenizează. Se lasă să se răcească.

7

Crema obținută se toarnă treptat peste unt și se omogenizează.

8

Montare prăjitură cu foi

Prăjitura cu foi și cremă de vanilie se montează direct în tavă. Punem prima foaie în tavă, întindem peste ea 1/3 din cremă, așezăm a doua foaie și o presăm ușor, acoperim iar cu 1/3 din cremă și tot așa până la ultima foaie care rămâne neacoperită.
Prăjitura obținută se păstrează la rece, înfoliată, timp de 24 de ore.
Înainte de servire, se porționează și se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
  • Recomandăm tavă dreptunghiulară: 40x30 cm