Flag

Prăjitură de post cu cremă de vanilie

8 bucăți
Ușoară
90
O prăjitură de post îmbietoare, cu un strat generos de cremă de vanilie, perfectă pentru a satisface pofta de dulce în perioadele de post.
Cremoasă și aromată, această prăjitură de post cu cremă de vanilie vă va răsfăța simțurile și va aduce un strop de bucurie. Perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei, prăjitura vă va cuceri cu gustul său și cu aroma ademenitoare. Pregătiți-vă să vă bucurați de o experiență dulce cu f...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
400 galuat foietaj congelat Morărița
Pentru cremă
700 gmere curățate
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
suc de lămâie
75 gzahăr
100 mlvin alb sau roșu
1 batonPăstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
100 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plicPraf de budincă cu gust de vanilie
40 gzahăr
400 mlsuc de mere

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Praf de budincă cu gust de vanilie
1

Mod de preparare pentru prăjitura de post cu cremă de vanilie

Aluatul se decongelează la temperatura camerei. Se întinde pe masa de lucru, presărată în prealabil cu făină.

2

Merele se cojesc, se taie în sferturi, se scot sâmburii. Opt sferturi de mere se stropesc cu suc de lămâie și se lasă deoparte. Restul se taie cubulețe.

3

Pentru umplutură

Cubulețele de mere se pun într-o oală, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și vinul.

4

Batonul de vanilie se taie pe lungime, se adaugă peste bucățile de mere și se pun la fiert. Se lasă să fiarbă în oala descoperită până când bucățile de mere se înmoaie. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit.

5

Aluatul se împarte în 8 și se formează 8 foi rotunde (cu Ø aprox 10-12 cm ), care se înțeapă  cu furculița.

6

Conținutul plicului de budincă se amestecă cu zahărul și 4 cu linguri de suc de mere. Restul de suc se pune la fiert.

7

Sucul de mere se ia de pe foc și se adaugă amestecul preparat. Se pune din nou la fiert, la foc mic aproximativ 1 minut, amestecând ușor până la omogenizarea compoziției.

8

Budinca fierbinte se toană peste aluat.

9

Amestecul de mere obținut din fierberea cubulețelor de mere se toarnă cu ajutorul unei lingurițe peste cremă, astfel încât să rămână o margine de aproximativ 1 cm.

10

Sferturile de mere lăsate deoparte se taie în felii, se așază deasupra, apoi se pune un strat gros de zahăr pudră.

11

Tava se pune la cuptor și se coace 5 minute la temperatura de 200 -220˚C, apoi se reduce temperatura la 180˚C, timp de 10 minute.

Durată de coacere: 10 Minute

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

12

Prăjiturile cu mere se scot din tavă și se așază pe un platou. Se servește cald.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.