Flag

Inimă de Ziua Mamei

8 bucăți
Medie
60
Prăjitura cu ciocolată şi fondant de Ziua Mamei, un desert care spune mai mult decât mii de cuvinte
Pentru a sărbători Ziua Mamei, alegeți o prăjitură cu ciocolată și fondant, realizată cu grijă și atenție. Fiecare porție este un mesaj special, transformând această prăjitură într-un simbol. Oferiți-i un moment de dulce bucurie și sărbătoriți împreună legătura specială pe care o aveţi!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru forma de copt în formă de inimă cu diametrul de 24 cm
puțină grăsime
Pentru aluat
150 gfăină din grâu
3 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
80 gzahăr
4 lingurilapte
4 linguriulei de floarea soarelui
2ouă de mărime M
50 gfulgi de ciocolată amăruie
Pentru decorare prăjitură cu ciocolată și fondant
150 gDecor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker
1 pachetFondant Dr. Oetker
100 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
2 linguriapă
decoruri

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Decor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
1

Pregătirea

Picture - Inimă de Ziua Mamei 0

Jumătate din cantitatea de fulgi de glazură se topește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pachetul de fondant se desface, se întinde şi se taie în formă de cerc, apoi doar 1/2 din suprafața acestuia se unge cu 4 linguri de glazură (figura 1)

2

Partea neunsă a foii de fondant se împăturește peste partea unsă și se apasă ușor. Din nou, jumătate din suprafața de fondant se unge cu 2 linguri de cuvertură, apoi jumătatea neunsă se împăturește peste jumătatea unsă și se apasă ușor (Figura 2). Fondantul astfel împachetat se păstrează în frigider peste noapte. Forma de copt - inimă se unge. Cuptorul se preîncălzește.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Prepararea aluatului pentru prăjitură cu ciocolată și fondant de Ziua Mamei

Toate ingredientele până la fulgii de ciocolată se pun într-un vas de mixare și, cu ajutorul unui tel, se amestecă laolaltă până ce se obține un aluat lucios, omogen. La final se încorporează fulgii de ciocolată. Compoziția de aluat astfel obținută se toarnă în forma de copt și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 25 Minute


Prăjitura se desprinde din formă și se răstoarnă  pe un grătar de bucătărie să se răcească.

4

Colorarea

Cu diferite șabloane se decupează litere și inimioare din fondant, iar din fondantul rămas se formează bile. Se amestecă zahărul pudră cu apa și cu glazura astfel obținută se ung figurinele din fondant decupate anterior; se presară cu decoruri la alegere. Prăjitura se răstoarnă înapoi. Restul de glazură se topește pe baie de apă și cu această glazură topită se unge prăjitura. Prăjitura se decorează în continuare cu figurinele în formă de litere inimioare și bile de fondant. Până la servire, prăjitura se păstrează la frigider.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.