Flag

Jeleu vegan de portocale

8 borcane 200 ml
Medie
40
Un jeleu vegan, amărui-acrișor, pentru micul dejun
Jeleul vegan de portocale este o alternativă rafinată la deserturile tradiționale. Realizat exclusiv din ingrediente vegetale, aceste desert are o aromă intensă dată de cojile de portocale bio și de sucul de portocale proaspăt presat la rece, garantând o experiență culinară autentică și revitaliz...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În tipul răcirii, borcanele pot fi răsturnate de mai multe ori pentru a se asigura o distribuire cât mai uniformă a bucăților de coajă în jeleu.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pregătirea
30 gcoji de portocale de la 1-2 portocale bio
850 mlsuc de portocale proaspăt presat la rece (cca. 10 portocale)
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătirea

Portocalele bio  se taie în felii foarte subțiri. Se taie coaja în fâșii subțiri, apoi se cântăresc 30 g de coajă. Portocalele se storc și se măsoară 850 ml de suc.

2

Preparare jeleu vegan de portocale

Sucul de portocale și coaja de portocale se amestecă bine cu zahărul gelifiant Dr.Oetker într-o oală. Se aduce amestecul la fiert sub amestecare continuă și se continuă fierberea în clocot, amestecând constant, timp de minim 3 minute. Dacă este cazul se îndepărtează spuma eventual formată, apoi amestecul se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil. Umplerea borcanelor se face complet, până în margine. Borcanele se închid cu capacele Twist-Off, apoi se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.

  • În tipul răcirii, borcanele pot fi răsturnate de mai multe ori pentru a se asigura o distribuire cât mai uniformă a bucăților de coajă în jeleu.