Flag

Gem de gutui și mere

7 borcane
Medie
60
Gustul acrișor al gutuilor se împletește armonios cu dulceața merelor, creând un gem aromat și perfect echilibrat.
Acest gem de gutui și mere combină gustul acrișor al gutuilor cu dulceața merelor, rezultând o compoziție aromată și perfect echilibrată. Culoarea sa aurie și textura fină îl fac o alegere excelentă pentru a fi savurat pe pâine prăjită, cu iaurt sau ca topping pentru clătite și înghețată.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru ca gutuile şi merele să nu se închidă la culoare în timpul pregătirii, puneţi bucăţile de fructe tăiate în apă cu sare de lămâie. Pentru aceasta, dizolvaţi un plic de Sare de lămâie Dr. Oetker în circa 1l de apă.
Serviţi clătite dulci umplute cu dulceaţă de gutui şi mere.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Preparare gem de gutui și mere
700 ggutui
300 gmere
500 gzahăr
1Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Gutuile se şterg bine cu un prosop ca să se îndepărteze puful, după care se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburii şi se taie în sferturi. Se opăresc într-o oală cu apă, la foc mediu, pentru circa 10 minute. Între timp, merele se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Merele se adaugă peste gutui şi împreună se lasă mai departe la fiert până când se înmoaie. Apoi se pasează fin.

2

Păstaia de vanilie se taie pe lungime. Marcul de vanilie (conţinutul păstăii) se scoate cu ajutorul unui cuţit şi se adaugă peste sos.

3

Din acest moment se amestecă continuu timp de 3-5 minute. Se înlătură spuma şi imediat se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.

  • Pentru ca gutuile şi merele să nu se închidă la culoare în timpul pregătirii, puneţi bucăţile de fructe tăiate în apă cu sare de lămâie. Pentru aceasta, dizolvaţi un plic de Sare de lămâie Dr. Oetker în circa 1l de apă.
    Serviţi clătite dulci umplute cu dulceaţă de gutui şi mere.