Pentru aluat, încălziți laptele și topiți untul sau margarina în acesta. Puneți făina într-un bol și amestecați-o bine cu drojdia uscată. Adăugați celelalte ingrediente, împreună cu amestecul cald de lapte și grăsime. Folosind un mixer cu cârlig pentru aluat, frământați la viteză mică, apoi la viteză mare, timp de aproximativ 5 minute, până când se formează un aluat omogen. Acoperiți aluatul și lăsați-l la dospit într-un loc cald, până când își dublează volumul. Ungeți tava de copt.
Presărați aluatul cu făină și întindeți-l pe o suprafață de lucru bine înfăinată, formând un dreptunghi de aproximativ 50 x 30 cm. Încălziți ușor crema de fistic, dacă doriți, apoi întindeți-o uniform peste aluat. Presărați fisticul tocat deasupra umpluturii.
Rulați aluatul strâns, începând de la latura lungă. Cu ajutorul unui cuțit zimțat, tăiați ruloul în aproximativ 12 felii egale. Așezați feliile în tava de copt, cu partea tăiată orientată în sus, și lăsați-le la dospit într-un loc cald, până când își măresc vizibil volumul. Între timp, preîncălziți cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: despre 160 °C
Așezați cu grijă tava pe grătarul din cuptorul preîncălzit.
Durată de coacere: despre 30 Minute
Lăsați rulourile cu fistic să se răcească în tava de copt, așezată pe un grătar, timp de 20 de minute. Între timp, încălziți ușor crema de fistic și transferați-o într-un poș de ornat sau într-o pungă mică pentru congelator. Tăiați un colț mic al pungii și stropiți crema peste rulouri. Presărați imediat fistic tocat deasupra.
Rulourile cu fistic sunt delicioase servite călduțe.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri