Flag

Tartă cu ciocolată și mascarpone

8 porții
Ușoară
30
Un desert de vară absolut delicios, care nu necesită coacere
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
200 gbiscuiți cu cacao
100 gunt topit și răcit
Pentru cremă
450 mlsmântână pentru frișcă
50 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar
210 gciocolată neagră
115 gunt sărat
250 gbrânză Mascarpone cremă
1 plicFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
Pentru decorare
Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
fulgi de ciocolată
Fructe de sezon

Afișare produse

Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
1

Într-o tavă rotundă cu inel, cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, se pun biscuiții cu cacao, pisați bine. Se toarnă peste ei 100 g unt topit și se amestecă totul, aranjând apoi blatul rezultat în mod uniform, pe toată suprafața tăvii și puțin pe lateralele tăvii. Dacă blatul rezultat este prea uscat, se mai pot adăuga 2 linguri de lapte sau încă puțin unt topit. Opțional, blatul rezultat se poate pune la cuptor pentru 12-15 minute, la 180 de grade.

2

Pentru cremă, într-un vas la bain marie, se topește ciocolata împreună cu 115 g unt sărat și 50 ml smântână pentru frișcă. Restul de 400 ml de smântână (de la rece, pentru a se bate cât mai bine) se mixează câteva minute împreună cu 50 g zahăr pudră, până frișca se întărește. Se adaugă în compoziție și puțină esență de vanilie de Madagascar. 
Apoi, folosind mixerul la viteză mică, amestecăm într-un alt bol crema mascarpone împreună cu ciocolata topită (ciocolata să fie călduță, să nu fie prea fierbinte) și jumătate din cantitatea de frișcă pregătită anterior. La final se adaugă și putină coaja rasă de portocală, după preferințe și se încorporează în crema cu o spatulă, amestecând ușor. Se toarnă apoi crema obținută peste blatul de biscuiți. Se adaugă și frișca rămasă și apoi se pudrează pe deasupra cu puțină cacao neagră. 

3

La final, se presară peste tartă fulgi de ciocolată rasă. Opțional, se poate decora pe laterale cu câteva fructe colorate de sezon, pentru a obține un contrast de culoare, Se dă apoi la rece la frigider, timp de aproximativ 3 ore. După ce s-a întărit suficient, se poate scoate din inelul tăvii și se poate servi.