Flag

Tiramisu cu fructe

8 porții
Ușoară
40
Desert tiramisu clasic și rapid, cu căpșuni proaspete
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
500 gcăpșuni
3 plicuriZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
200 mlcafea espresso puternică
apă rece - 1 ceașcă
2 linguriconiac
100 gpișcoturi
Pentru cremă
2 plicuriCremă Tiramisu Dr. Oetker
400 mllapte
200 gsmântână dulce
Pentru decorare
Cacao Dr. Oetker
3 buc.căpșune

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Cremă Tiramisu Dr. Oetker
1

Se spălă și se curăță căpșunile și se lăsă deoparte aproximativ 3 căpșuni de dimensiuni medii, pentru decorarea finală a desertului. Fructele rămase se taie mărunt și se așază pe fundul unui vas refractar dreptunghiular (cu dimensiune aproximativă 20x30 cm). Se amestecă fructele tăiate cu 1 plic de zahăr vanilat Bourbon și 2 linguri de cafea espresso tare și se pasează bine. Se amestecă restul de cafea espresso (preparată în prealabil cu apă și răcită), coniacul și 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon, se diluează cu puțină apă rece, iar în lichidul rezultat, se înmoaie pe rând pișcoturile, unul câte unul. 
Se așază pișcoturile înmuiate pe fundul vasului dreptunghiular, aranjându-le unul lângă altul cât mai uniform, fără să se lase spațiu liber între ele. Peste stratul complet de pișcoturi se întinde apoi un strat uniform de căpșuni, din compoziția pregătită anterior.

2

Se pregătește crema de tiramisu, utilizând mixul de cremă Tiramisu din cele 2 cutii, 400 ml lapte rece și 200 gr smântână dulce rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se mixează bine timp de 3 minute și se toarnă compoziția rezultată peste căpșunile din vas, lăsându-se la frigider cel puțin 2-3 ore.

3

Înainte de servire, se presară prăjitura pe deasupra cu pudră de cacao, într-un strat cât mai uniform. Pentru decorarea finală, se taie în felii subțiri cele 3 căpșuni păstrate pentru ornarea prăjiturii și se aranjează bucățile tăiate peste desert, sub forma unor flori.