Flag

Dulceață de ananas și merișoare

5 borcane 200 ml
Ușoară
40
Pentru dimineţile speciale, în familie ❤
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de ananas și merișoare
600 gananas
100 gmerișoare uscate
500 gzahăr
Sare de lămâie Dr. Oetker
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker
300 mlsuc de portocale proaspăt stors

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Ananasul se curăţă de coajă, se scoate tulpina şi se taie foarte mărunt. Se cântăresc 600 g. Portocalele se storc şi se măsoară 300 ml suc. Merişoarele se mărunţesc.

2

Preparare

Ananasul, sucul de portocale şi merişoarele se amestecă într-o oală împreună cu zahărul şi plicul de Gelfix 2:1.

3

Amestecul se aduce la fierbere, la foc moderat, amestecând continuu. Se continuă fierberea în clocot timp de 3 minute.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.