Se spală căpșunile, se curăță și se taie mărunt. Ghimbirul se toacă fin.
Preparare: Cãpşunile şi ghimbirul se pun într-o oalã mare şi se amestecã bine. Conţinutul plicului se amestecã cu douã linguri de zahãr, se adaugã peste fructe şi se amestecã foarte bine. Se pune la foc moderat, amestecând continuu pânã la fierbere. Apoi se adaugã restul de zahãr şi se amestecã pânã când compoziţia ajunge din nou la fierbere. Din acest moment, amestecând continuu, se ţine la fiert 3-5 minute şi apoi se ia de pe foc. Se îndepãrteazã spuma, dacã e cazul, apoi imediat se toarnã în borcanele pregãtite în prealabil. Borcanele se închid cu capace, se rãstoarnã oi se lasã aoa, sprijinite pe capac, circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:40 5 borcane 250 ml