Flag

Fagure de miere cu cocos

despre 6 porții
Medie
35
Un desert rafinat
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de fulgi de nucă de cocos puteți folosi la prepararea cremei aceeași cantitate de alune sau de migdale curățate și tocate.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

De pregătit în prealabil
2cutii compot de ananas bucăți (500 g) (mărunțit, fiecare cu masa scursă de circa 340 g)
Pentru aluat
375 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
1ou
200 mllapte călduț
50 gunt sau margarină moale
Pentru cremă
100 gmiere de salcâm
150 gunt
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
5 lingurismântână dulce (32% grăsime)
150 gFulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Pentru umplutură
125 gzahăr
750 mlsuc de ananas din compot , eventual completat cu apă
2 plicuriOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
400 mlsmântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1

Pregătirea

Pentru pregătirea compotului, ananasul mărunțit se lasă într-o sită la scurs. Se colectează sucul și se măsoară 750 ml. Se completează cu apă, dacă e nevoie.

2

Aluat

Se cerne făina într-un vas, apoi se amestecă cu drojdia uscată. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul (sau margarina). Ingredientele se amestecă cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 5 minute până la obținerea unui aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț la dospit, până când își mărește vizibil volumul.

3

Crema

Se încălzesc într-o oală, amestecând continuu, mierea, untul, zahărul vanilinat și frișca. Se lasă să fiarbă puțin. Se încorporează fulgii de nucă de cocos. Compoziția se lasă să se răcească, timp în care se mai amestecă din când în când.

4

Umplutură

Se prepară din praful de Pudding, zahăr și sucul de ananas - conform indicațiilor de pe plic, dar cu ingredientele specificate - o budincă. Aceasta se toarnă într-un vas și se acoperă apoi cu o folie de prospețime. Budinca se lasă să se răcească. Frișca se bate spumă tare. Budinca răcită se mai amestecă o dată, apoi se încorporează frișca.

5

Prepararea

Peste aluat se presară puțină făină, se scoate din vas pe un blat tapetat ușor cu făină și se mai frământă puțin, apoi se întinde într-o tavă (30x40 cm, unsă). Crema de miere și fulgi de cocos se toarnă deasupra și se întinde omogen. Aluatul se mai acoperă o dată și se mai lasă la dospit într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Tava se introduce în cuptor și se coace la 180° cca 15 minute. Tava se așază pe un grătar de bucătărie și prăjitura se lasă să se răcească. Blatul de prăjitură se taie în patru și fiecare bucată se taie - transversal - în două foi. Crema de budincă și frișcă se întind omogen peste foaia de jos. Foaia de deasupra se așază peste cremă și se apasă ușor. Se lasă la frigider două-trei ore.

  • În loc de fulgi de nucă de cocos puteți folosi la prepararea cremei aceeași cantitate de alune sau de migdale curățate și tocate.