Curățați și tăiați mărunt perele și cântăriți 750 g. Spălați prunele, tăiați-le în jumătate, tăiați mărunt și cântăriți 750 g. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.
Amestecați perele, prunele și sucul de lămâie cu pachetul de Gelifiant cu fructoză într-o cratiță mare. Aduceți totul la fiert în timp ce amestecați pentru cel puțin 3 minute. Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din gemul fierbinte pe o farfurie. Dacă nu se întărește, continuați să gătiți timp de 1 minut sau dacă fructele sunt dulci, adăugați 1 pachet de sare de lămâie Dr Oetker.
Umpleți imediat borcanele până la refuz. Închideţi cu capace, întoarceţi imediat şi lăsaţi pe capace aproximativ 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Dulcețuri
Preparare:40 8 borcane 200 ml