Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Cornulețe vegane

Varianta vegană a clasicelor cornulețe de Crăciun

80 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Cornulețe vegane

Pregătirea:

1 Tavă de copt (30 x 40 cm)
1 Hârtie de copt

Aluatul:

200 g făină
1 vârf de cuțit Praf de copt Dr. Oetker
100 g zahăr fin, din trestie de zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
100 g margarină vegană
100 g migdale feliate
1 Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă

Pentru presărare:

100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

2

Aluatul

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor si se amestecă laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat. La final aluatul se frământă pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină până ce se obține un aluat omogen.

3

Din aluat se formează rulouri de grosimea unui creion care se taie apoi în bucăți de 4-5 cm lungime. Marginile fiecărei bucăți se subțiază puțin prin rulare apoi le să dau forma unui cornuleț.  Acestea se așază în tava de copt. Tava se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 15 Minute

4

Decorarea

Zahărul cu zahărul vanilinat se amestecă și se cerne pe un vas de desert plat. Fursecurile fierbinți, imediat după coacere se tăvălesc prin zahăr. Apoi se lasă să se răcească.