Flag

Dulceață de rubarbă și mango

8 borcane 200 ml
Ușoară
20
Bucățele de rubarbă și mango, fierte în suc portocale
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți desăvârși gustul dulceții cu 15g de ghimbir proaspăt, mărunțit.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceața de rubarbă și mango
900 grubarbă roșie
400 gmango
300 mlsuc de portocale (fie proaspăt stors, fie din comerț)
350 gzahăr
1 plicGelfix 3:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 3:1 Dr. Oetker
1

Pregătire

Rubarba se spală bine și se curăță (dacă e nevoie, se decojește), după care se taie în bucățele mici, groase de 1 cm și se cântăresc 900g. Se decojește apoi mango-ul și se separă pulpa de sâmbure, după care se taie mărunt și se cântăresc 400g. 

2

Preparare

Rubarba, mango-ul și sucul de portocale se pun într-o cratiță încăpătoare, împreună cu zahărul și conținutul plicului de Gelfix Super 3:1. 

3

Se pune la foc mediu și se aduce la fierbere, după care se mai lasă la fiert pentru 3-5 minute, în tot acest timp amestecându-se continuu.

Durată de fierbere: 3 Minute

4

Se înlătură spuma dacă e nevoie şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.  

  • Puteți desăvârși gustul dulceții cu 15g de ghimbir proaspăt, mărunțit.