Fursecuri Oameni de Zăpadă

O rețetă creativă de fursecuri cu bezea, potrivită pentru toată familia

30 bucăți

grad de dificultate redus 45 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Fursecuri Oameni de Zăpadă

Pentru bezele:

1 plic Mix pentru bezele Dr. Oetker
70 ml apă rece de la frigider

Pentru fursecuri:

60 g unt (minim 65% grăsime)
60 g zahăr tos
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
30 g Unt de arahide (o lingură)
30 g cremă de brânză (o lingură cu vârf)
100 g făină
1 linguriță Esență naturală de vanilie Madagascar
50 g ciocolată albă tăiată bucățele sau fulgi de ciocolată albă

Pentru asamblare:

100 g ciocolată albă

Pentru decorare:

50 g ciocolată neagră
Creioane pentru decor Dr. Oetker
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie și citrice

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea bezelelor

Se amestecă mixul pentru bezele cu apa rece de la frigider, folosind un mixer, mai întâi la o viteza mică, apoi la viteză mare, timp de 6 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când mixul devine puțin lucios. Cu ajutorul unei pungi (de pos sau o pungă normală), cu vârful tăiat (circa 1 cm), se construiesc apoi bezelele, direct într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bezelele vor avea forma unor oameni de zăpadă - câte 3 bezele puse una peste alta, de dimensiuni diferite, pentru a construi cât mai ușor corpurile oamenilor de zăpadă.
Bezelele se coc apoi la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute, la 110 grade Celsius, iar când sunt gata se lasă să se răcească în totalitate (minim 70 minute) tot la cuptor, cu ușa deschisă (pentru că, după coacere, bezele vor fi foarte casante).

Cuptor electric 110 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

2

Decorarea Oamenilor de zăpadă

Ciocolata neagră se topește la bain-marie, fără să se amestece deloc, ca să nu se zaharisească. Când e topită complet, se lasă să se răcească. Apoi, cu ajutorul vârfului unei scobitori și a compoziției de ciocolată neagră se desenează ochii, gura, mâinile și năstureii oamenilor de zăpadă. La final, cu ajutorul creioanelor colorate de decor, se desenează și năsucuri și fulare colorate, pentru toți oamenii de zăpadă de bezea care au fost copți la cuptor. 

3

Pregătirea fursecurilor

Se amestecă untul cu zahărul și cu zahărul vanilat Bourbon, mixând foarte bine până când amestecul devine deschis la culoare și zahărul se topește complet. Se adaugă crema de brânză și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă și untul de arahide până se încorporează bine în compoziție, împreună cu esența de vanilie, iar la final se adaugă făina în ploaie și bucățelele/fulgii de ciocolată albă. Se amestecă cât mai bine toată compoziția rezultată, până se obține consistența unui aluat.
Cu ajutorul unei linguri, se iau apoi cantități egale de aluat și se modelează câteva biluțe în palme, cu dimensiuni aproximativ egale. Biluțele de aluat pentru fursecuri se așază apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 
Fursecurile se coc timp de 12-15 minute, până capătă o culoare auriu-arămie, în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius. După circa 10 minute de stat la cuptor, fursecurile se scot câteva momente din cuptor și se aplatizează cu ajutorul unei linguri, pentru a se obține o suprafață plană, apoi tava se introduce din nou la cuptor pentru ca fursecurile să se coacă complet. Când sunt gata, fursecurile se lasă să se răcească, direct în tava în care au fost coapte, după care se pudrează cu puțin zahăr pudră.

Cuptor electric 160 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 12 Minute

4

Asamblarea

Se topește ciocolata albă pe bain-marie, fără să se amestece în ea, pentru a se preveni zaharisirea compoziției iar când este gata, se ia de pe foc si se lasă la răcit. Se pune apoi câte o linguriță de ciocolată topită pe fiecare fursec, ca o bază. Peste ciocolata albă, se lipește apoi un om de zăpadă de bezea decorat în prealabil (câte un om de zăpadă pentru fiecare dintre fursecuri).
La final, fursecurile cu oameni de zăpadă se așează pe un platou de prezentare sau o farfurie plină cu zahăr pudră cu aromă de citrice, pentru a se crea un efect similar cu zăpada, și se pot servi.

Informații nutriționale pentru rețeta Fursecuri Oameni de Zăpadă

Per Serving Per 100 g / ml
Energie 21 kJ
5 kcal
54 kJ
13 kcal
Grăsimi 0.34 g 0.86 g
Carbohidrați 0.37 g 0.92 g
Proteine 0.26 g 0.65 g
Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu