Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Găluște cu prune

O rețetă clasică care ne amintește de copilărie

15 bucăți

grad de dificultate redus 20 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Găluște cu prune

Prepararea compoziției:

1 Cratiță
1 presă sau răzătoare pentru cartofi
1 Tigaie
15 buc. prune
750 g cartofi întregi
250 g făină
2 ouă
1 praf sare în compoziție
250 g pesmet
100 g unt
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
80 g zahăr tos
5 l apă
1 praf sare în apă
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Prepararea aluatului

Se spală și se fierb cartofii în coajă în apa cu sare. Se lasă la răcit o perioadă, se decojesc cât încă sunt calzi. Se trec cartofii prin presă sau se pot da pe o răzătoare mică. Se adaugă ouale și apoi făina. Se frământă un aluat lipicios din ele. Dacă aluatul este prea moale, se mai poate adăuga puțină făină. Se scot sâmburii prunelor, pe cat posibil prunele trebuie să rămână întregi.

2

Prunele scurse de apă se acoperă cu aluat și se formează găluște rotunde.
Se pun câte 3-4 găluște în apa clocotită și se fierb până se ridică la suprafață, Se folosește o paletă pentru a nu lăsa găluștele să se lipească de fundul cratiței la început. Când se ridică la suprafață și plutesc (durează circa 10-15 minute), se scot și se scurg bine de apă. Se lasă apa să clocotescă și se fierb următoarele.

3

Se topește untul într-o tigaie, se pune pesmetul și se rumenește la foc mic. După ce își schimbă culoarea se adaugă zahărul vanilinat, zahărul cu scorțișoara și zahărul tos. Se amestecă bine și se mai ține câteva minute la foc mic.

4

Găluștile scurse bine de apă se pun direct în tigaie și se învelesc în pesmetul cald. Se servesc calde.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii