Flag

Găluște cu prune

15 bucăți
Ușoară
20
O rețetă clasică care ne amintește de copilărie
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Prepararea compoziției
Cratiță
presă sau răzătoare pentru cartofi
Tigaie

Ingrediente

Prepararea compoziției
15 buc.prune
750 gcartofi întregi
250 gfăină
2ouă
1 prafsare în compoziție
250 gpesmet
100 gunt
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
80 gzahăr tos
5 lapă
1 prafsare în apă
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Prepararea aluatului

Se spală și se fierb cartofii în coajă în apa cu sare. Se lasă la răcit o perioadă, se decojesc cât încă sunt calzi. Se trec cartofii prin presă sau se pot da pe o răzătoare mică. Se adaugă ouale și apoi făina. Se frământă un aluat lipicios din ele. Dacă aluatul este prea moale, se mai poate adăuga puțină făină. Se scot sâmburii prunelor, pe cat posibil prunele trebuie să rămână întregi.

2

Prunele scurse de apă se acoperă cu aluat și se formează găluște rotunde.
Se pun câte 3-4 găluște în apa clocotită și se fierb până se ridică la suprafață, Se folosește o paletă pentru a nu lăsa găluștele să se lipească de fundul cratiței la început. Când se ridică la suprafață și plutesc (durează circa 10-15 minute), se scot și se scurg bine de apă. Se lasă apa să clocotescă și se fierb următoarele.

3

Se topește untul într-o tigaie, se pune pesmetul și se rumenește la foc mic. După ce își schimbă culoarea se adaugă zahărul vanilinat, zahărul cu scorțișoara și zahărul tos. Se amestecă bine și se mai ține câteva minute la foc mic.

4

Găluștile scurse bine de apă se pun direct în tigaie și se învelesc în pesmetul cald. Se servesc calde.