Se spală și se fierb cartofii în coajă în apa cu sare. Se lasă la răcit o perioadă, se decojesc cât încă sunt calzi. Se trec cartofii prin presă sau se pot da pe o răzătoare mică. Se adaugă ouale și apoi făina. Se frământă un aluat lipicios din ele. Dacă aluatul este prea moale, se mai poate adăuga puțină făină. Se scot sâmburii prunelor, pe cat posibil prunele trebuie să rămână întregi.
Prunele scurse de apă se acoperă cu aluat și se formează găluște rotunde.
Se pun câte 3-4 găluște în apa clocotită și se fierb până se ridică la suprafață, Se folosește o paletă pentru a nu lăsa găluștele să se lipească de fundul cratiței la început. Când se ridică la suprafață și plutesc (durează circa 10-15 minute), se scot și se scurg bine de apă. Se lasă apa să clocotescă și se fierb următoarele.
Se topește untul într-o tigaie, se pune pesmetul și se rumenește la foc mic. După ce își schimbă culoarea se adaugă zahărul vanilinat, zahărul cu scorțișoara și zahărul tos. Se amestecă bine și se mai ține câteva minute la foc mic.
Găluștile scurse bine de apă se pun direct în tigaie și se învelesc în pesmetul cald. Se servesc calde.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri