Flag

Gem de smochine cu aromă de portocale

10 borcane
Medie
40
Apetisant și cu un gust mi-nu-nat!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru gemul de smochine și portocale
750 gsmochine
250 gportocale
500 gzahăr
1 plicGelfix 2:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 2:1 Dr. Oetker
1

Se spală smochinele, se taie în jumătăți, apoi în felii subțiri. Se curăță portocalele, se îndepărtează pielița albă și se scot prin tăiere bucățile de pulpă.

2

Plicul de Gelfix Extra 2:1 se amestecă cu 2 linguri de zahăr, se toarnă peste fructe şi se omogenizează bine. Se adaugă restul de zahăr şi se lasă pe foc până dă în fiert, amestecând continuu. Când fierbe, se mai lasă pe foc 3 minute, continuând amestecarea.

Durată de fierbere: 3 Minute

3

Când cele 3 minute au trecut și dacă gemul are consistența dorită, se ia oala de pe foc şi imediat se umplu borcanele pregătite și sterilizate în prealabil. Se închid cu capace cu filet, se răstoarnă cu capul în jos şi se lasă să stea sprijinite pe capac circa 5 minute.