Flag

Gogoși berlineze

12 - 15 bucăți
Ușoară
40
Foarte apreciate
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În funcție de preferință, puteți unge gogoșile cu sirop de zahăr. Pentru prepararea siropului, cerneți puțin zahăr pudră într-un vas, adăugați și amestecați apoi apă călduță, până obțineți un sirop cu o consistență vâscoasă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
100 gunt sau margarină moale
500 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
30 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
3 picăturiEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
1 prafsare
2ouă
1gălbenuș
125 mllapte călduț
Pentru prăjire
900 - 1000 mlulei
Pentru umplutură
300 gdulceață de căpșuni
Pentru decorare
despre 100 gzahăr pudră

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se topește într-un vas untul sau margarina, apoi se lasă să se răcească.

2

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esenţa, sarea, ouăle, gălbenușul, laptele, untul sau margarina.

3

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză maximă, circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se lasă într-un loc călduț, la dospit, acoperit, până ce își mărește în mod vizibil volumul (circa 20 de minute).

4

Aluatul se scoate din vas pe un blat tapetat ușor cu făină și se mai frământă puțin, apoi se întinde, formându-se o foaie cu grosimea de circa 1 cm. Cu o formă de prăjituri ( Ø 7 cm), se decupează rondele din aluat. Rondelele obținute se acoperă din nou și se lasă în continuare la loc călduț să dospească, până își măresc vizibil volumul (circa 15 minute).

5

Rondelele se prăjesc pe rând, pe ambele părți, în uleiul încins (suficient încât gogoșile să plutească în grăsime), circa 3-5 minute, până capătă o culoare maro deschis. Gogoșile se scot cu o spumieră și se lasă la scurs pe un grătar de bucătărie, căptușit în prealabil cu șervețele de bucătărie.

6

Pentru umplere, dulceața de căpșuni se pune într-un poș cu gura largă și cu ajutorul acestuia se umple gogoșile.

7

În funcție de preferințe, gogoșile se pudreză cu zahăr pudră.

  • În funcție de preferință, puteți unge gogoșile cu sirop de zahăr. Pentru prepararea siropului, cerneți puțin zahăr pudră într-un vas, adăugați și amestecați apoi apă călduță, până obțineți un sirop cu o consistență vâscoasă.