Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Melcișori cu mere

Deliciu clasic

despre 10 - 12 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Melcișori cu mere

Tavă de copt (30 x 40 cm):

Pentru aluat:

100 ml lapte
400 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
80 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 g cremă de brânză
1 ou

Pentru umplutură:

300 g mere
jumătate de lingurița de scorțișoară
100 g alune mărunțite

preparation

Mod de preparare

1

Se încălzește laptele într-o oală mică. Se amestecă într-un recipient făina și drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui mixer amestecând pentru scurt timp la viteza mică, apoi timp de aprox. 5 min la viteza cea mai mare. Aluatul se lasă la crescut la loc cald.

2

Se unge forma de prăjituri. Se preîncălzește cuptorul.

3

Se decojesc merele, se dau pe răzătoare și se amestecă cu alunele si scorțișoara.

4

Aluatul se framantă încă puțin pe suprafața de lucru, pudrată în prealabil cu făină. Apoi se întinde formându-se un dreptunghi (aprox. 40 x 30 cm). Peste aluat se întinde umplutura. Aluatul se rulează (se pornește de la latura lungă a dreptunghiului) și se taie în aproximativ 18 rondele. Rondelele se așaza în tavă. Se introduce forma la cuptor, în partea de jos.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 30 Minute

5

Se scoate tava din cuptor, se așază pe un grătar de bucătărie și se îndepartează marginea acesteia. Se amestecă dulceața de caise și se întinde peste melcișorii calzi. Melcișorii se lasă apoi la răcit.