Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Mini – prăjitură cu prune

Prune delicioase în blat zemos ca mini-prăjitură

3 bucăți

grad de dificultate redus 20 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Mini – prăjitură cu prune

Pregătirea:

1 Formă rotundă de copt (Ø 18 cm)
20 g unt pentru a unge tava

Garnitura:

250 g prune proaspete, fără sâmburi

Aluatul:

40 g unt moale
30 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
1 ou
65 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Decorarea:

1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Prunele se spală, se taie jumătăți, se scot sâmburii și, după preferință, jumătățile se mai pot tăia în felii.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

2

Aluatul

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și sarea amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează oul în circa jumătate de minut, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt la viteză medie. Aluatul obținut se întinde în forma de copt iar deasupra se distribuie prunele care se apasă ușor. Peste prune se împrăștie migdalele. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru 25 de minute,.

3

Decorarea

Prăjitura se presară cu zahărul cu scorțișoară și cu migdale. Se desprinde marginea laterală și se îndepărtează. Prăjitura se desprinde de baza formei de copt, fără a o ridica, și se lasă să se răcească .

Prăjitura se poate prepara și cu 250 g de mere felii.

Prăjitura se poate servi cu sos de vanilie

Prăjitura se poate congela și se poate coace cu o zi înainte de servire.