Flag

Mini – prăjitură cu prune

3 bucăți
Ușoară
20
Prune delicioase în blat zemos ca mini-prăjitură
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pregătirea
Formă rotundă de copt (Ø 18 cm)

Ingrediente

Pregătirea
20 gunt pentru a unge tava
Garnitura
250 gprune proaspete, fără sâmburi
Aluatul
40 gunt moale
30 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
1ou
65 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Decorarea
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Prunele se spală, se taie jumătăți, se scot sâmburii și, după preferință, jumătățile se mai pot tăia în felii.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și sarea amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează oul în circa jumătate de minut, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt la viteză medie. Aluatul obținut se întinde în forma de copt iar deasupra se distribuie prunele care se apasă ușor. Peste prune se împrăștie migdalele. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru 25 de minute,.

3

Decorarea

Prăjitura se presară cu zahărul cu scorțișoară și cu migdale. Se desprinde marginea laterală și se îndepărtează. Prăjitura se desprinde de baza formei de copt, fără a o ridica, și se lasă să se răcească .

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.