Flag

Pâine irlandeză cu bicarbonat de sodiu

4 - 8 porții
Medie
45
Gustare dulce, fără drojdie
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Adițional, la stafide se pot adăuga nuci, migdale, alune.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
700 gfăină
sare (1/2 linguriță)
1 lingurițăBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
60 gzahăr
1ou
200 gStafide aurii Dr. Oetker (înmuiate și scurse)
500 mllapte bătut la temperatura camerei (sau iaurt de băut, sana, kefir)
50 gunt moale (la temperatura camerei)

Afișare produse

Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker (înmuiate și scurse)
1

1

Într-un vas se amestecă făina, praful de copt, sarea, bicarbonatul și zahărul. Se omogenizează, apoi se adaugă celelalte ingrediente (iaurtul de băut, ou, unt, stafide).

2

2

Se amestecă cu spiralele de la mixer până se formează un aluat omogen.

3

3

Folosiți făina pentru planșetă.

4

4

Aluatul obținut se pune într-o formă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor conform instrucțiunilor de mai jos.
Pâinea se coace la 200 ͦ C timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura la 180 ͦ C și se mai coace 30 de minute.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

  • Adițional, la stafide se pot adăuga nuci, migdale, alune.