Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă cu mere

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu mere

Tavă de copt (30 x 40 cm):

Pentru aluat:

350 g făină
4 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
70 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou
50 ml lapte
150 g unt sau margarină moale

Pentru umplutură:

1,5 kg mere
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțit scorțișoară
30 g Stafide aurii Dr. Oetker
50 g unt
despre 50 g zahăr

Pentru stratul de acoperire:

1 gălbenuș
1 lingură lapte
50 g migdale curățate de coajă și mărunțite

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt, apoi amestecul se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, oul, laptele și untul sau margarina.

2

Ingredientele se frământă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză mare. Secontinuă frământarea pe un blat tapetat cu făină, până se obține un aluat omogen. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de păstrare alimente și se păstrează un timp la rece.

3

Jumătate din cantitatea de aluat se întinde într-o foaie subțire, din care se taie un dreptunghi de dimensiunile unei tăvi de copt (30 x 40 cm); dreptunghiul se acoperă cu hârtie de copt și se rulează. Restul de aluat se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm).

4

Pentru umplutură, se curăță merele, se taie în sferturi, se călesc puțin împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara, stafidele și untul, amestecând continuu, apoi se lasă să se răcească. Se potrivesc de gust cu zahăr.

5

Umplutura se repartizează peste aluatul din tavă și se nivelează. Se acoperă cu foaia de aluat pregătită anterior, derulând-o peste umplutură. Foaia de aluat se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiță. Gălbenușul se mixează împreună cu laptele, iar cu acest amestec se unge foaia. Deasupra se presară migdale. Tava de copt se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 20 - 25 Minute

Poate fi congelată

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute
Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii