Flag

Plăcintă cu mere

despre 10 - 15 bucăți
Medie
60
Rețetă tradițională, arome dulci și crustă fragedă, un desert clasic perfect pentru toate ocaziile.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți prepara prăjitura și într-o formă rotundă (Ø 26 cm), dar în acest caz cantitățile pentru aluat și pentru umplutură se înjumătățesc.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
350 gfăină
4 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
70 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou
50 mllapte
150 gunt sau margarină moale
Pentru umplutură
1,5 kgmere
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțitscorțișoară
30 gStafide aurii Dr. Oetker
50 gunt
despre 50 gzahăr
Pentru stratul de acoperire
1gălbenuș
1 lingurălapte
50 gmigdale curățate de coajă și mărunțite

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Stafide aurii Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt, apoi amestecul se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, oul, laptele și untul sau margarina.

2

Ingredientele se frământă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză mare. Secontinuă frământarea pe un blat tapetat cu făină, până se obține un aluat omogen. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de păstrare alimente și se păstrează un timp la rece.

3

Jumătate din cantitatea de aluat se întinde într-o foaie subțire, din care se taie un dreptunghi de dimensiunile unei tăvi de copt (30 x 40 cm); dreptunghiul se acoperă cu hârtie de copt și se rulează. Restul de aluat se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm).

4

Pentru umplutură, se curăță merele, se taie în sferturi, se călesc puțin împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara, stafidele și untul, amestecând continuu, apoi se lasă să se răcească. Se potrivesc de gust cu zahăr.

5

Umplutura se repartizează peste aluatul din tavă și se nivelează. Se acoperă cu foaia de aluat pregătită anterior, derulând-o peste umplutură. Foaia de aluat se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiță. Gălbenușul se mixează împreună cu laptele, iar cu acest amestec se unge foaia. Deasupra se presară migdale. Tava de copt se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 20 - 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

  • Puteți prepara prăjitura și într-o formă rotundă (Ø 26 cm), dar în acest caz cantitățile pentru aluat și pentru umplutură se înjumătățesc.