Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă cu mere - clasică

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Plăcintă cu mere - clasică

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

125 g unt sau margarină moale
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 priză sare
4 picături Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
3 ouă
200 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
despre 1 - 2 linguri lapte

Pentru stratul de acoperire:

750 g mere

Pentru glazurare:

2 linguri dulceață de caise
1 lingură apă

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare. Se adaugă și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența. Ingredientele se mixează, până când se formează o compoziție omogenă.

2

Ouăle se încorporează pe rând, unul câte unul (fiecare ou în circa jumătate de minut). Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziție împreună cu laptele, folosind mixerul, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma rotundă (unsă cu diametru de 26 de cm) și se nivelează.

3

Pentru stratul de acoperire, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, se scot semințele, apoi se taie în felii mai groase, care se așază uniform peste compoziție . Forma de copt se introduce în cuptor și se coace

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 40 - 50 Minute

4

Pentru decorare, se trece dulceața printr-o sită și cu puțină apă se aduce la fierbere. După ce plăcinta este scoasă din cuptor se unge cu dulceața fierbinte. Prăjitura se scoate din formă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

Foarte fină

despre 15 bucăți

grad de dificultate redus 60 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii