Flag

Plăcintă cu mere - clasică

despre 15 bucăți
Ușoară
60
Rețetă tradițională, arome dulci și crustă fragedă, un desert clasic perfect pentru toate ocaziile.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Cu acest aluat puteți prepara și prăjitură cu vișine, dacă în loc de mere folosiți 600 g de vișine (fără sâmburi).
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
125 gunt sau margarină moale
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prizăsare
4 picăturiEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
3ouă
200 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
despre 1 - 2 lingurilapte
Pentru stratul de acoperire
750 gmere
Pentru glazurare
2 linguridulceață de caise
1 lingurăapă

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru aluat se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare. Se adaugă și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența. Ingredientele se mixează, până când se formează o compoziție omogenă.

2

Ouăle se încorporează pe rând, unul câte unul (fiecare ou în circa jumătate de minut). Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziție împreună cu laptele, folosind mixerul, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma rotundă (unsă cu diametru de 26 de cm) și se nivelează.

3

Pentru stratul de acoperire, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, se scot semințele, apoi se taie în felii mai groase, care se așază uniform peste compoziție . Forma de copt se introduce în cuptor și se coace

Durată de coacere: despre 40 - 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Pentru decorare, se trece dulceața printr-o sită și cu puțină apă se aduce la fierbere. După ce plăcinta este scoasă din cuptor se unge cu dulceața fierbinte. Prăjitura se scoate din formă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • Cu acest aluat puteți prepara și prăjitură cu vișine, dacă în loc de mere folosiți 600 g de vișine (fără sâmburi).