Flag

Prăjitură cu cremă de caramel

12 porții
Ușoară
40
Un desert cu cremă de caramel ușor de preparat
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru foi
1 pachetFoi subțiri pentru prăjituri 430g Dr. Oetker
Pentru cremă
500 gzahăr
4ouă
400 mllapte
200 gnucă măcinată
100 gfăină
300 gunt
2 lingurițeEsență de rom 38 ml Dr. Oetker sau vanilie, portocale
Pentru glazură
1 plicZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker cu aromă de vanilie
1 lingurăapă
1 lingurițăulei
2 picăturiColorant alimentar roșu Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Foi subțiri pentru prăjituri 430g Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker sau vanilie, portocale
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker cu aromă de vanilie
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
1

Prepararea cremei

½ din cantitatea de zahăr se pune pe foc și se arde până devine un caramel auriu. Nuca măcinată se pune peste zahărul ars și se amestecă bine. Se amestecă ouăle cu restul de zahăr, se adaugă făina, laptele și untul moale și se pun pe foc peste zahărul ars. Compoziția se fierbe 5-6 minute la foc mic și se adaugă esențele.

2

Asamblare

Crema se întinde pe fiecare foaie de prăjitură (aproximativ 3 linguri pentru fiecare foaie). Se prepară glazura amestecând zahărul pudră cu apa, uleiul și colorantul alimentar.