Flag

Prăjitură cu cremă de nucă și biscuite

12 porții
Ușoară
30
Prăjitura cu cremă de nucă și biscuite, un desert rafinat și delicios ce combină gustul intens al nucilor cu prospețimea și aroma vaniliei
Această combinație clasică surprinde prin echilibrul perfect dintre textura crocantă a nucilor și finețea cremei de vanilie, creând o experiență culinară memorabilă. Prăjitura cu cremă de nucă și biscuite este alegerea ideală pentru momentele de sărbătoare, pentru întâlnirile cu prietenii sau pur...
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru foi
1 pachetFoi cu cacao pentru prăjituri 440g Dr. Oetker
Pentru cremă
1 llapte
2 plicuriPremium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
80 gzahăr
500 gunt
400 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - aromă de vanilie
300 gbiscuiți mărunțiți fin
200 gnuci tocată
150 gciocolată de menaj
Pentru glazură
150 gciocolată de menaj
2 linguriulei

Afișare produse

Picture - Foi cu cacao pentru prăjituri 440g Dr. Oetker
Picture - Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - aromă de vanilie
1

Preparare cremă

Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj cu un litru de lapte și 80 g zahăr. 500 g de margarină la temperatura camerei se amestecă cu 400 g zahăr pudră până la topirea zahărului. Se continuă amestecarea și se adaugă budinca răcită. Crema astfel obținută se împarte în 2 cantități egale. În prima cantitate de cremă se adaugă 300 g biscuiți mărunțiți. A doua jumătate de cremă se împarte în 2; în prima jumătate se adaugă 200 g nucă tocată fin și în a doua jumătate se adaugă 150 ciocolată de menaj topită. 

2

Asamblare prăjitură cu nucă și cremă de vanilie

Pentru umplere se urmează pașii: foaie, 1/3 din umplutura cu biscuite, 1/2 din umplutura cu nuci, foaie, 1/3 din umplutura de biscuite, 1/2 din umplutura de ciocolată, foaie, 1/3 din umplutura cu biscuite, 1/2 din umplutura cu nuci, foaie. Desupra se pune umplutura de ciocolată. Pentru glazură se topește ciocolata pe baie de aburi împreună cu 2 linguri de ulei și se ornează prăjitura.