Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu mere și bezea

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu mere și bezea

Pentru aluatul sfărâmicios:

50 g unt sau margarină moale
despre 10 buc. biscuiți cu unt și cereale integrale

Pentru cremă:

4 gălbenușuri
4 linguri zahăr
3 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
4 linguri făină
750 ml lapte

Pentru bezea:

4 albușuri
4 linguri zahăr
1 linguriță Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker

Adițional:

10 mere
1 linguriță rasă scorțișoară

preparation

Mod de preparare

1

Biscuiții se dau prin mașina de tocat (sau se fărâmițează pe masa de lucru cu ajutorul unui sucitor). Merele se spală bine, se curăță de coajă și se dau pe răzătoare, după care se pun într-o strecurătoare de inox la scurs. Se preîncălzește cuptorul.

2

Cele 4 gălbenușuri se bat spumă cu 4 linguri de zahăr, Zahărul vanilinat, după care se adaugă treptat făina, apoi laptele. Compoziția astfel obținută se amestecă continuu la foc mic, până când se îngroașă, apoi se lasă la răcit.

3

Se unge tava cu cele 50 g unt, apoi se presară biscuiți în strat uniform, peste care, se adaugă merele stoarse de suc și un praf de scorțișoară. Apoi tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când se înmoaie merele.

Cuptor electric 160 °C

Cuptor cu aer cald 140 °C

Durată de coacere: despre 15 - 20 Minute

4

Între timp se bat spumă albușurile de ou cu cele 4 linguri de zahăr rămase, până când se obține o bezea.

5

După ce s-au înmuiat merele, se scoate tava din cuptor, se adaugă în strat uniform crema lăsată la răcit, apoi, tot în strat uniform, bezeaua, după care se bagă iar la cuptor, la foc mic, până când se rumenește bezeaua.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 15 - 20 Minute

6

După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit, pe un grătar de bucătărie, apoi se bagă la frigider.

Înviorător de dulce

despre 8 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii