Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu mere și prune

O prăjitură specială pentru întreaga familie, în sezonul de toamnă

12 porții

grad de dificultate mediu 45 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu mere și prune

Pentru aluat:

1 pachet aluat foietaj congelat Morărița (800 g)
20 g unt moale
50 g ciocolată menaj rasă - amăruie

Pentru umplutură:

370 g prune
700 g mere acrișoare
4 linguri zeamă de lămâie

Pentru presărat:

75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată
50 g unt

Pentru ornat:

6 linguri dulceață de caise
2 linguri suc de portocale sau nectar

Pentru decor:

2 linguri ciocolată amăruie rasă

preparation

Mod de preparare

1

1. Se lasă aluatul la decongelat la temperatura camerei, conform instrucțiunilor de pe pachet.
2. Aluatul se așează în tavă, depășind maginile tăvii (30x40 cm, tapetată cu hârtie de copt). Se unge cu unt și se presară ciocolată rasă. Din aluatul rămas se formează o margine groasă pe pereții tăvii. Blatul se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.
3. Se curăță prunele, se spală, se șterg, se înjumătățesc, se scot sâmburii și se taie felii. Merele se decojesc, se taie în patru, se scot sâmburii, se taie felii și se stropesc cu zeama de lămâie.

2

Pentru presărat

1. Se amestecă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și se presară o parte pe blat. Feliile de mere și prune se așează pe blat rânduri, conform modelului țiglelor de pe acoperiș. Se presară amestecul rămas din zahăr și scorțișoară și se garnisește cu bucăți de unt. Tava se introduce la cuptor. După 15-20 minute se reduce temperatura la 180 ͦC.
2. După ce s-a copt, prăjitură se lasă în tavă.

Cuptor electric 200 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

3

Pentru ungere

1. Se strecoară 4 linguri de dulceață de caise și se fierb cu suc de portocale, amestecând continuu. Prăjitură fierbinte se unge cu acest amestec și se lasă la răcit.
2. Înainte de servire, prăjitura se presară cu ciocolată amăruie rasă.