Flag

Prăjitură cu mere și prune

12 porții
Medie
45
O prăjitură specială pentru întreaga familie, în sezonul de toamnă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
1 pachetaluat foietaj congelat Morărița (800 g)
20 gunt moale
50 gciocolată menaj rasă - amăruie
Pentru umplutură
370 gprune
700 gmere acrișoare
4 lingurizeamă de lămâie
Pentru presărat
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțitscorțișoară măcinată
50 gunt
Pentru ornat
6 linguridulceață de caise
2 lingurisuc de portocale sau nectar
Pentru decor
2 linguriciocolată amăruie rasă

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

1. Se lasă aluatul la decongelat la temperatura camerei, conform instrucțiunilor de pe pachet.
2. Aluatul se așează în tavă, depășind maginile tăvii (30x40 cm, tapetată cu hârtie de copt). Se unge cu unt și se presară ciocolată rasă. Din aluatul rămas se formează o margine groasă pe pereții tăvii. Blatul se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.
3. Se curăță prunele, se spală, se șterg, se înjumătățesc, se scot sâmburii și se taie felii. Merele se decojesc, se taie în patru, se scot sâmburii, se taie felii și se stropesc cu zeama de lămâie.

2

Pentru presărat

1. Se amestecă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și se presară o parte pe blat. Feliile de mere și prune se așează pe blat rânduri, conform modelului țiglelor de pe acoperiș. Se presară amestecul rămas din zahăr și scorțișoară și se garnisește cu bucăți de unt. Tava se introduce la cuptor. După 15-20 minute se reduce temperatura la 180 ͦC.
2. După ce s-a copt, prăjitură se lasă în tavă.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

3

Pentru ungere

1. Se strecoară 4 linguri de dulceață de caise și se fierb cu suc de portocale, amestecând continuu. Prăjitură fierbinte se unge cu acest amestec și se lasă la răcit.
2. Înainte de servire, prăjitura se presară cu ciocolată amăruie rasă.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.