Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu smântână

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu smântână

Pentru stratul de acoperire:

150 g smântână
125 g unt
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru aluat:

300 g făină
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
150 g zahăr
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
3 ouă
300 g smântână

Pentru decorare:

100 g migdale curățate de coajă și mărunțite

Pentru glazurare:

50 g glazură semi-amăruie
1 lingură ulei

preparation

Mod de preparare

1

Pentru stratul de acoperire, se toarnă smântâna într-o oală mică. Se adaugă untul, zahărul și zahărul vanilinat și se încălzește totul la foc mic. Se ia oala de pe foc.

2

Făina se amestecă cu praful de copt, amestecul obţinut se cerne într-un vas care se poate închide cu capac (volum de 3 l). Se amestecă apoi cu zahărul și cu coaja rasă de lămâie. Se adaugă ouăle și smântâna. Vasul se închide ermetic cu capacul, apoi se scutură energic de mai multe ori (circa 15-30 sec.), astfel încât toate ingredientele să se amestece bine.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 10 Minute

3

Aluatul se distribuie uniform în tavă (unsă, 30 x 40 cm) . Tava se introduce în cuptor și se coace.

4

Crema se întinde peste aluat, iar peste ea se presară migdalele. Tava se reintroduce în cuptor urmând a se continua coacerea încă 15 minute, la același temperaturi, indicate mai sus.

5

Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească.

6

Glazura se sfărâmă în bucăți, se adaugă uleiul și se topește într-un vas, pe baie de aburi, la foc mic, amestecând până la obținerea unei compoziții fine, omogene. Cu ajutorul unei linguri, glazura se întinde peste prăjitura răcită, apoi se lasă să se întărească.

Preparare ușoară

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii