Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură marmorată cu mac și vișine

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură marmorată cu mac și vișine

Pentru aluat:

175 g unt sau margarină moale
1 borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
1 măr
1 lingură zeamă de lămâie
350 g făină
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
4 ouă
150 ml lapte
30 g semințe mac

Pentru decorare:

2 linguri zahăr pudră

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se topește untul sau margarina într-un vas, apoi se lasă să se răcească. Vișinele se scurg într-o sită, apoi se lasă la uscat pe un șervețel de bucătărie. Mărul se curăță de coajă, se taie în sferturi, se scot semințele, se răzuiește și se stropește cu zeama de lămâie.

2

Se toarnă făina intr-un vas, care se poate închide cu capac (volum 3 l), și se amestecă cu praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat.

3

Se adaugă ouăle, untul sau margarina, și laptele. Se pune capacul, se închide ermetic și se scutură energic vasul (pentru circa 15-30 de secunde), astfel încât să se omogenizeze amestecul.

4

Aluatul se împarte în două. Într-una din jumătăți se încorporează macul, iar în cealaltă se încorporează merele. Se toarnă în forma Gugelhupf (Ø 24 cm, unsă și tapetată cu făină) mai întâi aluatul cu mere, apoi se adaugă aluatul cu mac. Peste acesta se presară vișinele. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 50 Minute

5

Prăjitura se lasă circa 5 minute în formă, apoi se desprinde, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.

Un desert delicios și rafinat

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii