Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură vegană cu mere

Prăjitură cu mere, cu băutură din soia și gem de caise

16 porții

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură vegană cu mere

Aluatul:

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Mixer
200 g făină
3 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
125 g zahăr
2 linguri ulei de floarea soarelui
150 ml Băutură din soia Inedit simplă
Esență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker

Garnitura:

750 g mere

Apricotarea (ungerea cu gem de caise):

2 linguri gem de caise
1 lingură apă

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge bine baza formei de copt apoi se tapetează cu făină. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi apoi se crestează de mai multe ori de-a lungul. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

2

Aluatul

Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu paletele de batere până ce se obține un aluat omogen. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează.

3

Garnitura

Sferturile de mere se așază cu crestăturile în sus, sub forma unei coroane peste aluat. Forma se introduce în cuptor și se coace pentru cca. 50 minute.

4

Apricotarea (ungerea cu gem de caise)

Gemul de caise se strecoară printr-o sită și împreună cu apa se dă în fiert într-o oală mică. Cu gemul fierbinte se unge prăjitura. Se desprinde marginea laterală  și se îndepărtează. Prăjitura se desprinde de pe baza formei de copt însă se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

Pentru o prăjitură cu vișine, în loc de mere se pot folosi 600 g de vișine fără sâmburi, scurse sau 1 borcan de compot de vișine (cu masa scursă de 350 g). În acest caz, înainte de coacere se presară peste prăjitură  felii de migdale Dr. Oetker.