Flag

Prăjitură vegană cu mere

16 porții
Medie
40
Prăjitură cu mere, cu băutură din soia și gem de caise
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Prăjitura se poate congela.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Mixer

Ingrediente

Aluatul
200 gfăină
3 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
125 gzahăr
2 linguriulei de floarea soarelui
150 mlBăutură din soia Inedit simplă
Esență naturală de lămâie siciliană Dr. Oetker
Garnitura
750 gmere
Apricotarea (ungerea cu gem de caise)
2 lingurigem de caise
1 lingurăapă

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge bine baza formei de copt apoi se tapetează cu făină. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi apoi se crestează de mai multe ori de-a lungul. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul

Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu paletele de batere până ce se obține un aluat omogen. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează.

3

Garnitura

Sferturile de mere se așază cu crestăturile în sus, sub forma unei coroane peste aluat. Forma se introduce în cuptor și se coace pentru cca. 50 minute.

4

Apricotarea (ungerea cu gem de caise)

Gemul de caise se strecoară printr-o sită și împreună cu apa se dă în fiert într-o oală mică. Cu gemul fierbinte se unge prăjitura. Se desprinde marginea laterală  și se îndepărtează. Prăjitura se desprinde de pe baza formei de copt însă se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
    Prăjitura se poate congela.