Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Ruladă pascală

O prăjitură fină, potrivită pentru mesele de sărbătoare

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Ruladă pascală

Ingrediente:

400 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
250 ml lapte călduț
1 ou
1 lingură zahăr
50 g unt moale
coriandru măcinat
cardamon măcinat
1 praf sare

Pentru umplutură:

3 linguri ulei
1 ceapă
pătrunjel
400 g spanac fiert
0,5 lingurițe sare
2 ouă
2 linguri făină
100 g brânză de oaie
3 linguri pesmet
2 ouă fierte

Pentru decorare:

1 ou

preparation

Mod de preparare

1

Conținutul plicului de drojdie se amestecă cu zahărul şi o lingură de lapte călduţ. Se lasă 10 minute la loc cald, apoi se adaugă făina, untul topit, laptele, coriandrul, cardamonul şi celelalte ingrediente. Se frământă aluatul cu mâna sau cu spiralele mixerului şi se lasă la dospit 15 minute într-un loc călduţ (până când aluatul creşte).

2

Pentru umplutură se încinge uleiul, se căleşte o ceapă mică, se adaugă spanacul, sarea şi se mai prăjesc câteva minute. Compoziţia se ia de pe foc, se amestecă bine cu cele două ouă, se încorporează făina, se adaugă pătrunjelul (tocat) şi se lasă la răcit. Se păstrează 1/3 din aluat pentru decor. Restul aluatului se rulează şi se întinde sub formă de dreptunghi pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de circa 1 cm. Se aşează umplutura răcită pe aluat şi se lasă o margine de 2 cm. Se mărunțește și se presară brânza, apoi se adaugă pesmetul. Se taie ouăle pe jumătate şi se aşează cu partea tăiată în jos. Aluatul se rulează în formă de ştrudel şi se pune într-o tavă unsă. Din restul de aluat se decupează figurine şi se decorează ştrudelul. Se unge ştrudelul cu ou şi se lasă 25 minute într-un loc cald, apoi se introduce la cuptor.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 25 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii