Flag

Ruladă pascală

1 bucată
Medie
40
Rulada pascală - o prăjitură fină, potrivită pentru masa festivă de Paşte
O reinterpretare a ruladei pascale, această reţetă îmbină aromele orientale de coriandru și cardamon măcinat cu prospețimea pătrunjelului și a spanacului, păstrând ca ingredient cheie brânza de oaie. Combinația de ingrediente creează un echilibru perfect între sărat și aromat şi este perfectă pen...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru rulada pascală
400 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
250 mllapte călduț
1ou
1 lingurăzahăr
50 gunt moale
coriandru măcinat
cardamon măcinat
1 prafsare
Pentru umplutură
3 linguriulei
1ceapă
pătrunjel
400 gspanac fiert
0,5 lingurițesare
2ouă
2 lingurifăină
100 gbrânză de oaie
3 linguripesmet
2ouă fierte
Pentru decorare ruladă pascală
1ou

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
1

Aluat

Conținutul plicului de drojdie se amestecă cu zahărul şi o lingură de lapte călduţ. Se lasă 10 minute la loc cald, apoi se adaugă făina, untul topit, laptele, coriandrul, cardamonul şi celelalte ingrediente. Se frământă aluatul cu mâna sau cu spiralele mixerului şi se lasă la dospit 15 minute într-un loc călduţ (până când aluatul creşte).

2

Umplutura pentru rulada pascală

Pentru umplutură se încinge uleiul, se căleşte o ceapă mică, se adaugă spanacul şi sarea şi se mai prăjesc câteva minute. Compoziţia se ia de pe foc, se amestecă bine cu cele două ouă, se încorporează făina, se adaugă pătrunjelul (tocat) şi se lasă la răcit. Se păstrează 1/3 din aluat pentru decor. Restul aluatului se rulează şi se întinde sub formă de dreptunghi pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de circa 1 cm. Se aşază umplutura răcită pe aluat şi se lasă o margine de 2 cm. Se mărunțește și se presară brânza, apoi se adaugă pesmetul. Se taie ouăle pe jumătate şi se aşază cu partea tăiată în jos. Aluatul se rulează în formă de ştrudel şi se pune într-o tavă unsă. Din restul de aluat se decupează figurine şi se decorează ştrudelul. Se unge ştrudelul cu ou şi se lasă 25 minute într-un loc cald, apoi se introduce la cuptor.

Durată de coacere: 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.