Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Steluțe

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Steluțe

Pentru aluatul dospit:

100 ml lapte
50 g unt sau margarină moale
350 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 lingură scorțișoară
1 praf sare
1 ou

Adițional:

despre 500 ml ulei

Pentru decorare:

1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
ornamente din zahăr multicolore

preparation

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Se încălzește laptele, se adaugă margarina sau untul și se topește în laptele încălzit.

2

Aluat: Într-un vas de mixat se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul de ingrediente și amestecul de lapte cu unt sau margarină și se prelucrează totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi timp de 5 minute la viteză mare, până când se obține o compoziție omogenă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.

3

Steluțe: Se încinge uleiul într-o friteuză, la aproximativ 1750 C, a.î. atunci când se introduce în ulei o lingură de lemn, să se creeze mici bule de jur împrejurul acesteia. Aluatul se mai frământă încă o dată pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, apoi se întinde (grosimea aluatului aproximativ 1 cm). Cu ajutorul unei forme pentru prăjituri steluță (Ø aproximativ 8 cm) se decupează din aluat gogoșile, iar cu ajutorul unei alte forme mici rotunde interiorul steluțelor. Atât steluțele, cât și biluțele, se mai lasă încă o dată la dospit, timp de aproximativ 15 minute. Se prăjesc steluțele și biluțele pe ambele părți, până când capătă culoarea brun-aurie. Se scot din ulei folosind o paletă și se lasă la uscat pe un prosop de bucătărie.

4

Decor: Se topește glazura respectând instrucțiunile de pe ambalajul acesteia. Plicul de glazură se decupează la unul din colțuri, iar apoi cu glazura se decorează gogoșile. În funcție de preferință, steluțele se decorează cu ornamentele colorate, sau cu Creioanele pentru decor Dr. Oetker.

Preferatele celor mici

despre 20 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii