Tartă cu morcovi şi verdeaţă

O gustare hrănitoare şi gustoasă

12 felii

grad de dificultate redus 90 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tartă cu morcovi şi verdeaţă

Pentru aluatul fraged:

Cuțit
Tocător de bucătărie
Răzătoare
Cântar de bucătărie
Mixer manual și spirale de aluat
Folie alimentară
Răzuitor de curățat coaja
Tigaie
Lingură de lemn
Cuptor
Sucitor
Formă de tartă (Ø 26 cm)
Hârtie de copt
Tăietor/șablon de fagure (5,5 x 4,5 cm)
Perie
Grătar de bucătărie
asmățui (2 fire)
mărar (2 fire)
pătrunjel (2 fire)
ceapă verde (frunze) (2 fire)
135 g parmezan ras
135 g unt moale
0,25 lingurițe sare
0,25 lingurițe piper măcinat
2 gălbenușuri mărime M
225 g făină
1 vârf de cuțit Praf de copt Dr. Oetker
făină pentru tapetat suprafața de lucru
Mazăre uscată pentru faza de pre-coacere a aluatului fraged

Pentru umplutură:

350 g morcovi
pătrunjel (2 fire)
ceapă verde (frunze) (2 fire)
asmățui (2 fire)
puțină grăsime din unt - 1 linguriţă
250 g smântână dulce (32% grăsime)
50 ml lapte (3,5% grăsime)
80 g salam cu fenicul
2 ouă (mărime M)
sare
piper măcinat
nucșoară măcinată

Pentru capacul din aluat fraged:

pătrunjel (3 fire)
asmățui (2 fire)
mărar (2 fire)
ceapă verde (frunze) (2 fire)
1 buc. albuș (mărime M)
făină pentru tapetat suprafața de lucru

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat

Pentru aluatul fraged se spală verdeața, se scutură de apă și se toacă fin. Parmezanul se răzuiește fin. Folosind mixerul cu cârligul de aluat se amestecă împreună untul, parmezanul, verdeața, sarea și piperul, gălbenușurile, făina și praful de copt până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se învelește în folie de prospețime și se păstrează circa 1 oră în frigider.

2

Între timp se curăță de coajă morcovii. Cu răzuitorul de coajă se răzuiesc apoi morcovii în franjuri. Se spală verdeața, se scutură de apă și se toacă fin. Salamul se taie fâșii. Grăsimea se încinge într-o tigaie, la foc mare. Se călesc fâșiile de morcovi circa 3 minute. Se oprește focul și se adaugă verdeața, smântâna, laptele, salamul și ouăle. Se amestecă laolaltă cu o lingură de lemn. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

3

Se preîncălzește cuptorul (cu încălzire sus/jos: 180°C). Aluatul se mai frământă o dată scurt, apoi se împarte în două.  O parte de circa 260 g se pune deoparte pentru capac, iar cealaltă parte se folosește pentru bază. 
Pentru bază, pe o suprafață ușor tapetată cu făină se întinde aluatul sub forma unei foi subțiri cu grosimea de 3 mm. Foaia de aluat se așază în forma de tarte (Ø 26 cm) și se apasă ușor pe margini. Aluatul care e în plus se taie și se adaugă aluatului pentru capac. Aluatul pentru bază din forma de tarte se acoperă cu hârtie de copt, iar peste hârtie se presară mazărea uscată pentru a ține apăsat aluatul. Se introduce în cuptor pe grătarul din mijloc și se coace circa 10 minute. Apoi se scoate din cuptor, se îndepărtează mazărea și hârtia de copt, se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea încă circa 8 minute.

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 18 Minute

4

Pentru capacul din aluat fraged

Între timp, pentru capacul din aluat fraged, se spală verdeața, se scutură de apă și se smulg frunzulițele de pe tulpină. Ceapa verde se taie în rondele cu lungimea de circa 1 cm. Aluatul pentru capac se întinde pe o suprafață ușor tapetată cu făină și din foaia obținută se decupează cu șablonul forme de fagure hexagonal. Formele hexagonale se ung cu albuș de ou, folosind o pensulă și se decorează cu verdeață. La final se acoperă din nou cu albuș de ou folosind pensula.

5

Pentru umplutură

Umplutura se toarnă peste tartă și se nivelează. Hexagoanele se așază unul lângă celălalt peste umplutură, apoi se apasă ușor. Marginile de aluat care depășesc suprafața tartei se îndepărtează.

6

Tarta cu morcovi se introduce în cuptorul preîncălzit pe grătarul din mijloc și se coace circa 25 de minute până ce capătă o culoare maro-aurie. Apoi se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puțin pe un grătar de bucătărie, se scoate cu grijă  din formă și se servește caldă.

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 25 Minute

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu