Flag

Tiramisu, clasic

despre 6 porții
Ușoară
40
Tiramisu - un desert specific italienesc, ce aduce un strop de eleganță și rafinament mesei de Paște
Descoperiți secretul rețetei de tiramisu îmbogățit cu aromele distincte ale lichiorului de migdale Amaretto și ale unui espresso revigorant. Straturile de pișcoturi îmbibate în espresso și Amaretto se completează perfect cu crema de mascarpone, creând un desert cremos, perfect pentru masa festivă...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru un Tiramisu cu un conținut caloric mai redus, folosiți brânză Mascarpone light.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente pentru tiramisu
500 gbrânză Mascarpone
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
4 lingurilichior de migdale Amaretto
150 mllapte
200 mlEspresso rece
200 gpișcoturi
4 lingurițeCacao Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1

Preparare tiramisu

Într-un vas de mixare, se amestecă brânza Mascarpone cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon și cu jumătate din cantitatea de lichior de migdale. Se încorporează treptat laptele (în funcție de consistența brânzei, cantitatea de lapte poate fi redusă). Restul de lichior de migdale se amestecă cu cafeaua. Jumătate din cantitatea de pișcoturi se așază într-o tavă dreptunghiulară (de circa 30 x 18 cm), se însiropează cu jumătate din cantitatea de lichid, iar deasupra se întinde jumătate din cantitatea de cremă. Restul ingredientelor se așază deasupra, urmând aceeași procedură.

2

Tiramisu se introduce la frigider și se păstrează câteva ore. Înainte de servire, se presară peste prăjitură un strat gros de cacao.

  • Pentru un Tiramisu cu un conținut caloric mai redus, folosiți brânză Mascarpone light.