Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tiramisu, clasic

Desert specific italienesc, ideal pentru iubitorii de cafea

despre 6 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tiramisu, clasic

Ingrediente:

500 g brânză Mascarpone
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
4 linguri lichior de migdale Amaretto
150 ml lapte
200 ml Espresso rece
200 g pișcoturi
4 lingurițe Cacao Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Preparare: Într-un vas de mixare, se amestecă brânza Mascarpone cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon și cu jumătate din cantitatea de lichior de migdale. Se încorporează treptat laptele (în funcție de consistența brânzei cantitatea de lapte poate fi redusă). Restul de lichior de migdale se amestecă cu cafeaua. Jumătate din cantitatea de pișcoturi se așază într-o tavă dreptunghiulară (de circa 30 x 18 cm), se însiropează cu jumătate din cantitatea de lichid iar deasupra se întinde jumătate din cantitatea de cremă. Restul ingredientelor se așază deasupra urmând aceeași procedură.

2

Tiramisu se introduce la frigider și se păstrează câteva ore. Înainte de servire, se presară peste prăjitură un strat gros de cacao.