Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tiramisu cu orez și căpșuni

Acest desert în straturi, cu pișcoturi, căpșuni și orez este o delicioasă alternativă a clasicului Tiramisu - una dintre rețetele delicioase Dr. Oetker

8 porții

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tiramisu cu orez și căpșuni

Prepararea:

Tavă de copt tapetată cu hârtie de copt
1 plic Orez desert cu gust de vanilie Dr. Oetker
500 ml lapte
100 g pișcoturi
3 linguri lichior de portocale sau suc de portocală
500 g căpșuni
65 g zahăr sau zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
200 g smântână pentru frișcă, rece

Decor:

50 g bomboane de zmeură

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Orezul desert se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj apoi se lasă să se răcească. Pișcoturile se așază într-o formă dreptunghiulară (cu volum de circa 1,5 l) și se înmoaie cu lichior de portocale sau cu suc de portocale.

2

Prepararea

Căpșunile se spală, se curăță, se cântăresc 250 g și se pun într-un vas de mixare. Se adaugă 50 g de zahăr și zeama de lămâie și se pasează. Sosul astfel obținut se distribuie peste pișcoturi. Restul de căpșuni se taie mărunt și se împrăștie peste pișcoturile acoperite cu sos. Smântâna cu restul de zahăr se bate spumă tare și se încorporează în orezul rece. Crema astfel obținută se toarnă în formă peste pișcoturile acoperite cu sos și căpșuni. Se lasă la frigider cca 2 ore ca să se pătrundă.

3

Decorul

Se încinge grilul cuptorului. Se pregătește un șablon din carton sub formă de inimioară (5 cm). Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Bomboanele se zdrobesc fin într-un robot de bucătărie apoi se cern. Pudra de bomboane se repartizează în tava de copt sub formă de inimioare, câte o linguriță de pudră de bomboane per șablon/inimioară. Inimioarele se țin circa 15 secunde sub grilul încins în așa fel încât structura și culoarea să se păstreze. Se scot imediat și se lasă să se răcească.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii