Flag

Tort cu ananas și suc de morcovi

despre 16 bucăți
Medie
60
Giuvaer de frișcă
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4albușuri
100 gunt sau margarină moale
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
4gălbenușuri
10 - 15 picăturiEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
200 galune mărunțite
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Pentru cremă
4 foiGelatină albă Dr. Oetker
1cutie compot de ananas bucăți (500 g)
1 plicOriginal Pudding cu gust frișcă Dr. Oetker
2 lingurizahăr
300 mlsuc de ananas din compot
200 mlsuc de morcovi
Pentru decorul de caramel
50 gzahăr
1 lingurăunt
Pentru decorare
200 gfrișcă
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
50 gfistic mărunțit

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust frișcă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1

Fundul formei de copt se acoperă cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Albușurile se bat spumă tare într-un vas, folosind mixerul electric la viteza cea mai mare. Într-un alt vas, se freacă spumă margarina sau untul. Se adaugă zahărul și zahărul vanilinat puțin câte puțin, până se obține o masă bine legată. Se încorporează fiecare gălbenuș și se bat cca. jumătate de minut. Se încorporează în continuare esența. Alunele se amestecă cu praful de copt, apoi se încorporează, în două reprize, în compoziție, folosind mixerul la viteză medie. La final, se încorporează albușurile spumă. Compoziția obținută se toarnă în forma de copt apoi se nivelează. Se introduce în cuptor, în treimea inferioară și se coace. Apoi blatul copt se lasă pe un grătar de bucătărie la răcit.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Bucățile de ananas se lasă într-o sită la scurs, iar sucul rezultat se strânge într-un castron. Pudding-ul se prepară conform instrucțiunilor de preparare de pe plic, cu 2 linguri de zahăr, iar în loc de lapte, cu 300 ml suc de ananas și 200 ml suc de morcovi. Gelatina se înmoaie în budinca fierbinte, conform indicațiilor de pe plic, apoi se lasă la răcit, amestecând din când în când.

4

Bucățile de ananas se lasă într-o sită la scurs, iar sucul rezultat se strânge într-un castron. Pudding-ul se prepară conform instrucțiunilor de preparare de pe plic, cu 2 linguri de zahăr, iar în loc de lapte, cu 300 ml suc de ananas și 200 ml suc de morcovi. Gelatina se înmoaie în budinca fierbinte, conform indicațiilor de pe plic, apoi se lasă la răcit, amestecând din când în când.

5

Blatul se răstoarnă, se desprinde hârtia de copt și se taie o dată transversal. Partea de jos se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu inelul unei forme rotunde de copt. Cca. Trei sferturi din cantitatea de bucăți de ananas se distribuie omogen peste blat. Restul de bucăți de ananas se taie în bucăți mici. Frișca se bate spumă tare și se încorporează în budinca răcită. Cca. două treimi din cantitatea de cremă se repartizează peste bucățile de ananas de pe blat și se nivelează. Crema se acoperă cu jumătatea superioară a blatului. Deasupra se distribuie omogen bucățelele de ananas rămase iar peste acestea se întinde restul de cremă. Tortul se lasă min. 5 ore la frigider pentru a se întări crema. Cel mai indicat este să-l lăsați peste noapte.

6

Decorul de caramel: Zahărul se topește într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă untul și se amestecă până se formează un caramel galben-auriu. Cu ajutorul unei linguri, pe o hârtie de copt, se întinde caramelul în cca. 10 grile mici, care se lasă la întărit.

7

Decorarea: Marginea formei de copt se desprinde și se înlătură. Frișca cu zahărul și cu întăritorul de frișcă Dr. Oetker se bat spumă tare. O parte din frișcă se folosește pentru tapetarea părții laterale a tortului, iar cealaltă se pune într-un poș cu orificiu drept de cca. 10 mm sau într-o pungă de plastic căreia i s-a tăiat colțul, pentru a forma mici grămăjoare de frișcă pe tort. Cu o spatulă de aluat, se aplică fisticul mărunțit pe partea laterală a tortului, iar restul se presară peste grămăjoarele de frișcă. Înainte de servire, se așază peste tort 8 grile de caramel. Alte două se mărunțesc și se presară peste tort.