Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu brânză proaspătă și zmeură

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu brânză proaspătă și zmeură

Pentru aluat:

3 ouă
1 lingură apă fierbinte
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 g făină
50 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Pentru glazurare:

150 g glazură semi-amăruie
1 linguriță unt

Pentru umplutură:

3 foi Gelatină Dr. Oetker
250 g zmeură
200 g brânză dulce degresată
1 lingură zeamă de lămâie
50 g zahăr
400 ml Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker

Pentru stratul de acoperire:

200 ml Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru decorare:

2 linguri zmeură
50 g fulgi de ciocolată

preparation

Mod de preparare

1

Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se adaugă prin presărare lentă (circa 1 minut) zahărul și zahărul vanilinat, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.

2

Făina se amestecă cu praful de copt și cu amidonul alimentar și se încorporează cu spuma de ouă, folosind mixerul, la viteză mică.

3

Aluatul se toarnă într-o formă de copt rotundă (unsă și tapetată cu hârtie de copt, Ø 28 cm) și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 30 Minute

4

Blatul se desprinde, se scoate din forma de copt și se lasă la răcit. Se taie blatul pe orizontal, o singură dată.

5

Se mărunțește glazura si împreună cu untul se topește într-un vas, la baie de aburi, la foc mic, până se obține o masă omogenă. Suprafețele interioare și marginile celor două foi de blat se ung cu glazură, apoi se lasă să se întărească glazura.

6

Pentru umplutură, se înmoaie gelatina în apă rece. Zmeura se pasează și se pune deoparte o cantitate mică. Se amestecă brânza cu zeama de lămâie, zahărul și cu piureul de zmeură. Gelatina se dizolvă, la foc mic, sub amestecare continuă, apoi se încorporează în cremă. Se bate frișca spumă tare și se încorporează în cremă, de îndată ce crema începe să se întărească . Se încorporează și cantitatea de zmeură pusă deoparte.

7

Din cremă se pun deoparte 3-4 linguri, iar restul de cremă se întinde peste jumătatea inferioară a blatului. Se acoperă cu jumătatea superioară și se apasă ușor. Marginea tortului se unge cu crema pusă deoparte.

8

Pentru stratul de acoperire, se bate spumă frișca cu întăritorul de frișcă și cu zahărul. Spuma se întinde peste tort și cu ajutorul unei linguri se formează mici adâncituri. Se decorează cu zmeură și cu fulgi de ciocolată.

Se poate păstra mai mult timp

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 100 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii