Tort cu cremă de vin și căpșuni

Un tort cremos cu căpșuni și alcool - o rețetă de vară ideală

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu cremă de vin și căpșuni

Pentru aluat:

125 g unt sau margarină moale
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
3 ouă
100 g făină
25 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Pentru forma de copt:

50 g migdale curățate de coajă și mărunțite

Pentru stratul de acoperire:

750 g căpșuni

Pentru cremă:

4 foi Gelatină Dr. Oetker
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
200 g zahăr
375 ml vin alb sec
500 ml Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează zahărul și zahărul vanilinat și se mixează totul, până când se obține o compoziție omogenă.

2

Ouăle se încorporează pe rând, fiecare ou se bate circa jumătate de minut. Făina se amestecă cu praful de copt și amidonul alimentar, apoi se încorporează în compoziție, în porții mici, folosind mixerul, la viteză medie.

3

Jumătate din cantitatea de aluat se toarnă în forma de copt (unsă și, în funcție de preferințe, tapetată cu migdale, Ø 26 cm) și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 25 Minute

4

După coacere, blatul se scoate din formă și se lasă să se răcească. Urmând aceeași pași, din aluatul rămas, se coace un al doilea blat.

5

Pentru stratul de acoperire, căpșunile se spală și se lasă la scurs. Se opresc 16-20 căpșuni pentru decorare, iar restul se taie în jumătăți.

6

Gelatina se înmoaie în apă rece, conform instrucțiunilor de pe plic. Din praful de budincă se prepară o budincă, conform indicațiilor de pe plic, dar folosind zahăr și vin. Gelatina se stoarce puțin și sub amestecare continuă se dizolvă în budinca, cât este încă fierbinte. Budinca se acoperă apoi cu o folie de păstrare alimente și se lasă să se răcească.

7

Frișca se bate spumă, iar un sfert din cantitatea obținută se introduce într-un poș cu orificiu stelat. Budinca se toarnă într-un vas de mixat și se amestecă folosind mixerul, paletele de batere. Restul de frișcă se încorporează în budincă.

8

Primul strat de blat se aează pe un platou de tort iar de jur împrejurul lui se montează inelul formei de copt. Jumătățile de căpșuni se distribuie peste blat, lăsând o margine liberă de circa 1 cm. Crema de vin se repartizează deasupra, apoi se nivelează. Tortul se lasă circa 3 ore la rece.

9

Se desprinde cu atenție inelul formei de copt. Cu ajutorul poșului se formează 12 moțuri decorative de frișcă, pe marginea tortului, de jur împrejurul acestuia. Al doilea blat se taie în 12 felii egale, care se așază oblic (înclinate) peste moțurile de frișcă. Căpșunile puse deoparte se folosesc pentru decor. Tortul se poate pudra cu zahăr pudră înainte de servire. Pofta bună!

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

 

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu