Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu cremă de vin și căpșuni

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu cremă de vin și căpșuni

Für das Backblech:

Pentru aluat:

125 g unt sau margarină moale
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
3 ouă
100 g făină
25 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Pentru forma de copt:

50 g migdale curățate de coajă și mărunțite

Pentru stratul de acoperire:

750 g căpșuni

Pentru cremă:

4 foi Gelatină Dr. Oetker
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
200 g zahăr
375 ml vin alb sec
500 ml Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează zahărul și zahărul vanilinat și se mixează totul, până când se obține o compoziție omogenă.

2

Ouăle se încorporează pe rând, fiecare ou se bate circa jumătate de minut. Făina se amestecă cu praful de copt și amidonul alimentar, apoi se încorporează în compoziție, în porții mici, folosind mixeul, la viteză medie.

3

Jumătate din cantitatea de aluat se toarnă în forma de copt (unsă și, în funcție de preferințe, tapetată cu migdale, Ø 26 cm) și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 25 Minute

4

După coacere, blatul se scoate din formă și se lasă să se răcească. Urmând aceeași pași, din aluatul rămas, se coace un al doilea blat.

5

Pentru stratul de acoperire, căpșunile se spală și se lasă la scurs. Se opresc 6 bucați pentru decorare, iar restul se taie în jumătăți.

6

Gelatina se înmoaie în apă rece, conform instrucțiunilor de pe plic. Din praful de budincă se prepară o budincă, conform indicațiilor de pe plic , dar folosind zahăr și vin. Gelatina se stoarce puțin și sub amestecare continuă se dizolvă în budinca, cât este încă fierbinte. Budinca se acoperă apoi cu o folie de păstrare alimente și se lasă să se răcească.

7

Frișca se bate spumă, iar un sfert din cantitatea obținută se introduce într-un poș cu orificiu stelat. Budinca se toarnă într-un vas de mixat și se amestecă folosind mixerul, paletele de batere. Restul de frișcă se încorporează în budincă.

8

Primul strat de blat se aează pe un platou de tort iar de jur împrejurul lui se montează inelul formei de copt. Jumătățile de căpșuni se distribuie peste blat, lăsând o margine liberă de circa 1 cm. Crema de vin se repartizează deasupra, apoi se nivelează. Tortul se lasă circa 3 ore la rece.

9

Se desprinde cu atenție inelul formei de copt. Cu ajutorul poșului se formează 12 moțuri decorative de frișcă, pe marginea tortului, de jur împrejurul acestuia. Al doilea blat se taie în 12 felii egale, care se așază oblic (înclinate) peste moțurile de frișcă. Căpșunile puse deoparte se taie în jumătăți și se decorează tortul. Tortul se pudrează cu puțin zahăr pudră înainte de servire.

Cu alcool

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii