Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu mere și cremă de budincă

Mere zemoase și budincă cu smântână, cu marțipan

16 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu mere și cremă de budincă

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 28 cm):

grăsime

Umplutura de mere:

750 g mere - de exemplu mere din soiul Golden Delicious
100 g Marțipan Dr. Oetker
50 g unt
2 linguri miere
50 g zahăr
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker

Aluatul:

250 g făină
0,5 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
125 g unt sau margarină moale
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 priză sare
1 ou (mărime M)

Crema de budincă:

125 g zahăr
200 ml smântână pentru frișcă
600 g smântână grasă fermentată
4 ouă (mărime M)
1 plic Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker

Aluatul sfărâmicios:

100 g Marțipan Dr. Oetker
100 g unt sau margarină moale
150 g făină
50 g zahăr

Pentru presărare:

50 g migdale mărunțite
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Umplutura de mere

Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în felii. Marțipanul se taie cubulețe. Untul, mierea, zahărul și coaja rasă de lămâie Finesse se topesc la foc mediu într-o tigaie. Se adaugă cubulețele de marțipan și se mai dă o dată amestecul în fiert. Se adaugă apoi feliile de mere și se călesc circa 5 minute la foc moale. Compoziția se lasă apoi să se răcească.
Se unge baza formei de copt.

2

Aluatul

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.  Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se montează marginea laterală a formei de copt. Restul de aluat se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3  cm. Aluatul se presară apoi cu migdale și scorțișoară. Se păstrează în frigider. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 160 °C

Cuptor cu aer cald 140 °C

3

Crema de budincă

Praful de budincă se amestecă cu zahărul și cu 100 g de smântână pentru frișcă. Restul de smântână pentru frișcă și smântâna fermentată se aduc la fierbere sub amestecare continuă, într-o oală. Se adaugă amestecul de praf de budincă și se fierbe scurt. Se încorporează ouăle în budinca fierbinte.

4

Aluatul sfărâmicios

Marțipanul se taie cubulețe. Se pun toate ingredientele într-un vas de mixare și se amestecă folosind mixerul cu paletele de batere până ce se obține un aluat sfărâmicios.

5

Masa de mere se toarnă peste blatul din forma de copt. Deasupra se întinde budinca, iar la final se acoperă cu aluatul sfărâmicios. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 90 Minute

6

Prăjitura în formă se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească. Apoi se scoate din formă și se pudrează după dorință cu zahăr pudră.