Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu mere și sirop de caramel

Prăjitură crocantă cu mere și caramel

12 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu mere și sirop de caramel

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm):

puțină grăsime

Garnitură:

750 g mere

Aluat:

125 g unt sau margarină moale
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 priză sare
3 ouă (mărime M)
200 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker

Siropul de caramel:

200 g migdale bastonașe
200 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
0,5 lingurițe sare
200 g smântână dulce pentru frișcă

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Pentru garnitură, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi se taie felii. Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

2

Aluat

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul sau margarina folosind mixerul cu paletele de batere. Sub amestecare continuă, se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, zahărul vanilat Bourbon, coaja rasă de lămâie și sarea, până ce se obține o masă legată. Se încorporează în continuare gălbenușurile, pe rând, unul câte unul, la viteza maximă, la circa ½ de minut fiecare. Se amestecă făina cu praful de copt, apoi amestecul se încorporează scurt la viteză medie, în două reprize.  Jumătate din compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Feliile de mere se așază peste aluat sub forma unei coroane. Peste mere se toarnă restul de compoziție de aluat. Se introduce forma în cuptor și se coace.

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 45 Minute

Prăjitura se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

3

Siropul de caramel

Migdalele se prăjesc într-o tigaie, fără ulei, până ce capătă o culoare maro-aurie. Se așază apoi pe o farfurie. În aceeași tigaie în care s-au prăjit migdalele, se topesc zahărul, zahărul vanilat Bourbon și sarea, la foc mediu. Se adaugă smântâna și se fierbe până la dizolvarea completă a ingredientelor, iar sosul de caramel devine puțin mai gros. Se încorporează apoi migdalele iar compoziția astfel obținută se toarnă peste prăjitură.

Prăjitura se lasă în formă să se răcească.