Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu vișine

Un tort clasic cu alcool și vișine - un deliciu

12 porții

grad de dificultate mediu 75 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu vișine

Blatul pufos:

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Hârtie de copt
3 ouă medii
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
80 g făină
1 linguriță Praf de copt Dr. Oetker
25 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
10 g Cacao Dr. Oetker
1 baton scorțișoară bine măcinat sau aproximativ 1 linguriță

Blatul din aluat fraged:

125 g făină
10 g Cacao Dr. Oetker
1 vârf de cuțit Praf de copt Dr. Oetker
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou
50 g unt moale sau margarină

Crema:

1 borcan compot de vișine sau 500 g vișine proaspete (fără sâmburi) și 75 g zahăr
25 g zahăr
30 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
3 linguri vișinată
1 plic Gelatină Dr. Oetker
5 linguri apă rece
800 ml frișcă lichidă
40 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Decorarea:

200 g vișine proaspete
100 g ciocolată răzuită

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Ungeți forma rotundă de copt cu puțin unt, apoi tapetați-o cu hârtie de copt.
Preîncălziți cuptorul:

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Groove/Height: în partea de jos

2

Prepararea blatului pufos

Într-un vas pentru mixer se adugă ouăle și se amestecă cu mixerul la cea mai mare viteză timp de 1 minut, până când se creează o spumă. Amestecați zahărul și zahărul vanilinat Dr. Oetker, apoi presărați-l peste ouă în timp ce amestecați, timp de 1 minut. Apoi amestecați compoziția pentru încă 2 minute. Adăugați făina, praful de copt, cacaoa și scorțișoara, apoi mixați la o viteză mică până când obțineți o compoziție omogenă.  Amestecul se adaugă în forma rotundă de copt și se coace pentru aproximativ 25 de minute.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Groove/Height: în partea de jos

3

După ce blatul s-a copt, scoateți-l din formă pe un suport și lăsați-l să se răcească. 
Apoi spălați forma și tapetați-o cu unt pentru coacerea celui de-al doilea blat.

4

Prepararea blatului din aluat fraged

Amestecați făina, cacaoa și praful de copt într-un bol. Adăugați și restul ingredientelor, apoi amestecați cu un mixer, la început la viteză mică, iar apoi la viteză mare, până când compoziția devine omogenă. Apoi modelați cu mâinile aluatul obținut, oferindu-i o formă rotună. Adăugați aluatul in forma rotundă de copt și înțepați-l de câteva ori cu furculița.
Se pune în cuptor și se coace pentru 15 minute.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Groove/Height: în partea de jos

5

Prepararea siropului de vișine

Dacă folosiți un compot de vișine, scoateți vișinele din compot și lăsați-le să se scurgă. Separat păstrați 250 ml de compot. Dacă folosiți vișine proaspete, spălați-le, scoateți-le sâmburii și adăugați zahărul, lăsându-le pentru câteva minute, apoi fierbeți-le până când se creează siropul. Vișinele se varsă apoi printr-o sită, iar siropul obținut se lasă la răcit. 


Amestecați amidonul, zahărul și 4 linguri de sirop de vișine, apoi amestecați bine. Fierbeți restul siropului, lăsați-l să se răcească, apoi adăugați-l peste compoziția obținută. Dacă este prea gros puteți adăuga puțină apă.  Mai fierbeți totul încă o dată, amestecați și lăsați să se răcească. Adăugați vișinata.

6

Prepararea cremei

Adăugați gelatina în apă și amestecați. Lăsați gelatina la înmuiat 5 minute și apoi încălziți, amestecând continuu, până când gelatina se dizolvă complet. 


Bateți frișca cu mixerul până când se întărește. Adăugați 2 linguri de frișcă peste gelatina dizolvată, apoi adăugați gelatina pentru restul de frișcă și amestecați până când se întărește. 
Amestecați zahărul și zahărul pudră, apoi adăugați-l peste amestecul de frișcă cu gelatină.

7

Asamblarea

Așezați prima dată pe un platou blatul din aluat fraged. Puneți amestecul cu vișine lăsând 1 cm liber la margine pe toată suprafață.  Adăugați apoi strat de frișcă, iar peste se adaugă blatul de tort pufos, care anterior a fost secționat în 2 bucăți. 
Adaugați iar amestecul de vișine și frișcă, apoi puneți a doua bucată de blat pufos, apăsând ușor. Păstrați 3 linguri de frișcă pentru decorare.

8

Decorarea

Tortul se decorează cu frișcă folosind o duză în formă de stea.
Deasupra se adaugă ciocolată rasă și vișine pentru decor.


Înainte de servire lăsați tortul în frigider pentru cel puțin 3 ore.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii