Tort de ciocolată și portocale

Îți propunem un delicios Tort cu ciocolată, preparat cu portocale

12 porții

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de ciocolată și portocale

Pentru aluat:

200 g ciocolată neagră
50 g unt
3 ouă
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
120 g făină
2 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
1 linguriță rasă Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1 linguriță scorțișoară

Pentru cremă:

300 ml suc de portocale bio
coajă de portocală - de la 3 portocale bio
200 ml apă
230 g zahăr
1 plic Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
100 ml lichior de portocale
250 g frișcă
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker

Pentru decor:

100 g ciocolată neagră
250 ml smântână dulce (32% grăsime)
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
coajă de portocală - de la 3 portocale bio

preparation

Mod de preparare

1

Pregătire

Forma rotundă de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat

Ciocolata se mărunțește grosier și se topește împreună cu untul într-un vas, la foc mic, amestecând continuu. Ouăle se bat spumă cu mixerul la viteză mare, cca. 1 minut. Zahărul se amestecă cu zahărul vanilinat și se presară încet peste spumă, timp de 1 minut, amestecând continuu. Se continuă amestecarea încă 2 minute. Făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara, apoi se încorporează în compoziție, amestecând cu mixerul, la viteză mică. La sfârșit, se încorporează amestecul de ciocolată cu unt. Compoziția se toarnă în forma de copt și se nivelează. Forma se introduce în partea de mijloc a cuptorului și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

3

Blatul copt se desprinde din formă și se lasă pe un grătar de bucătărie, să se răcească. Apoi se răstoarnă, se desprinde hârtia de copt și se răstoarnă încă o dată pe un platou de tort.

4

Crema de portocale

Portocalele se spală cu apă fierbinte, apoi se curăță de coajă. Cojile de portocale se lasă la fiert cca. 10 minute. Se adaugă 100 g de zahăr, apoi se mai fierb încă 5 minute. Se lasă apoi la răcit în zeama în care au fiert. După ce s-au răcit, cojile scurse se tăvălesc prin 30 g zahăr și se lasă pe o farfurie la uscat. Se storc toate portocalele și se măsoară 300 ml de suc. Budinca de vanilie se prepară conform indicațiilor de pe plic, dar cu 100 g de zahăr, 300 ml de suc de portocale și 100 ml de lichior de portocale. Budinca fierbinte se toarnă într-un vas și se lasă să se răcească, amestecând din când în când. Jumătate din cojile de portocale glasate se mărunțesc grosier. Smântâna dulce și întăritorul de frișcă se bat spumă tare și împreună cu cojile de portocale mărunțite, se încorporează în budinca de portocale.

5

Umplutura

Ciocolata amăruie se mărunțește grosier și se topește într-un vas pe baie de apă, la foc mic. O lingură de ciocolată topită se pune deoparte, într-o pungă mică. Smântâna dulce și întăritorul de frișcă se bat spumă tare. Ciocolata topită se încorporează în frișcă. Amestecul astfel obținut se întinde peste blat. Crema de portocale se pune deasupra, în formă de cupolă. Tortul se decorează cu ciocolata rămasă în pungă, apoi se păstrează la frigider minim 2 ore înainte de servire.

6

Decor

Imediat înainte de servire se decorează tortul cu restul de coji de portocale glasate.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu