Tort Lamă

Tort cu aromă de lămâie decorat cu lamă și cactuși colorați.

8 porții

grad de dificultate mediu 240 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Lamă

Aluat:

4 ouă (mărimea M)
130 g zahăr
0,5 lingurițe Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
3 linguri apă fierbinte
8 g Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 praf sare
75 g făină (tip 405)
50 g făină de porumb
2 linguri Praf de copt Dr. Oetker

Pentru crema de unt franțuzească:

4 ouă (mărimea M), temperatura camerei
150 g zahăr
1 praf sare
375 g unt înmuiat
1 lingură Esență de cafea 38 ml Dr. Oetker
300 g afine

Pentru acoperirea cremă:

250 g unt
250 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker (cu aromă de vanilie)
1 praf sare
0,5 lingurițe Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker

Pentru decor:

200 g Fondant Dr. Oetker (alb)
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Colorant alimentar verde Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180°C). Tapetați baza a două forme rotunde cu hârtie de copt. Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Se amestecă făina, făina de porumb și praful de copt. Se amestecă gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albușul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat și sarea, adăugând treptat amestecul de gălbenușuri. Cerneți făina și amestecați. Adăugați în mod egal în forme, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului timp de cca. 20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: 20 Minute


2

Pentru crema de unt franțuzească, încălziţi oul, zahărul și sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apa clocotită, amestecând continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85°C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și amestecați cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel, până când revine la o temperatură de aprox. 25°C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute. 
Între timp, bateţi untul până devine alb și cremos (aprox. 5 minute). Apoi adăugați treptat amestecul de ouă în unt și aroma.


3

Scoateți aluatul din forme și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați fiecare blat în jumătate pe orizontală, astfel încât să aveți patru straturi. Spălați afinele, apoi uscați cu un prosop. Puneți o bază şi acoperiţi cu o treime din cremă, apoi presărați câteva afine. Procedaţi la fel cu urmatoarele 2 straturi. Puneți ultimul pandișpan și lăsați deoparte să se răcească pentru cel puțin 1 oră.


4

Pentru învelișul de cremă, amestecaţi, folosind mixerul manual cu accesoriul pentru tel, untul, zahărul pudră, sarea și aroma până se formează un amestec alb, pufos; acest lucru poate dura câteva minute. Acoperiți apoi pandișpanul astfel încât bazele să fie complet acoperite și lăsați deoparte să se răcească din nou.


5

Pentru decor, împărţiţi fondantul în patru porții și coloraţi după gust. Puteți folosi, de exemplu, galben și portocaliu, roz sau verde cu roz. Întindeți în foi de 2 mm și tăiați-le în formă de cerc cu ajutorul unui tăietor. Așezați cercurile de fondant unul peste altul și lipiţi-le folosind puțină apă. Fiecare cerc nou trebuie să fie mai mic. Acum tăiați cercurile pe jumătate folosind un cuțit și puneți-le pe margini deasupra pandișpanului. Deasupra puneţi o lamă și cactuși.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

 

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu