Flag

Tort vegan cu ciocolată și arahide

12 porții
Medie
60
Tort vegan cu ciocolată și arahide, un desert special sau pur și simplu un răsfăț pentru o zi obișnuită
Savurați tortul vegan cu ciocolată și arahide, un desert ce îmbină gustul intens al ciocolatei cu notele sărate ale arahidelor, într-o reţetă complet vegană. Acest tort are o textură cremoasă de ciocolată, dar și inserții crocante de arahide, creând un echilibru perfect între dulce și sărat. Idea...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru formă
Formă rotundă de copt (Ø 18 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru formă
grăsime - puțină
Pentru aluat
25 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
150 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
2 linguriCacao Dr. Oetker rase
75 gmargarină vegană
75 gsirop de agave
125 mlBăutură din soia Inedit simplă neîndulcită
1 prizăsare
Pentru caramel
150 gsirop de agave
75 gmargarină vegană
75 mlBăutură din soia Inedit simplă neîndulcită
150 garahide sărate - prăjite
Pentru glazura de tort vegan
75 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
2 lingurisirop de agave
1 lingurăBăutură din soia Inedit simplă neîndulcită

Afișare produse

Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Pregătirea

Se unge fundul formei de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Cuptor electric:  circa 180 °C 
Cuptor cu gaz:   circa 180 °C 

1

Aluatul

Glazura se mărunțește. Făina se amestecă cu pudra de cacao într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor în afară de glazură și se amestecă cu mixerul cu paletele de batere scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă circa 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Se încorporează scurt glazura mărunțită, apoi aluatul se întinde în forma de copt. Se introduce în cuptor și se coace.
Prăjitura se desprinde din forma de copt, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească. 

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Caramel

Siropul de agave se încălzește într-o tigaie, la foc iute. Se adaugă margarina și sub amestecare continuă se topește. În continuare se adaugă băutura de soia și sub amestecare ocazională se fierbe circa 2 minute. Se încorporează arahidele, apoi caramelul şi se lasă să se răcească puțin.

3

Asamblare tort vegan cu ciocolată și arahide

Se desprinde hârtia de copt de pe fundul prăjiturii. Prăjitura se taie în două, pe orizontală. Foaia de jos se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu un inel de tort sau cu marginea detașabilă a formei de copt, curățată în prealabil. Se toarnă caramelul și se nivelează. Se acoperă cu cealaltă foaie, apoi se lasă în repaus pentru ca umplutura de caramel să se răcească complet. 

4

Glazura

Se îndepărtează inelul de tort. Glazura se mărunțește și se topește împreună cu siropul de agave și cu băutura de soia, pe baie de apă. Se amestecă toate laolaltă, cu grijă, apoi lichidul se distribuie peste tort. După dorință se poate decora cu bucăți de arahide.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.