Flag

Dulceață de caise și pere cu alune crocante

5 borcane 250 ml
Ușoară
20
Una dintre cele mai delicioase rețete de dulceață pe care am încercat-o!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
După fierbere, pentru a face o probă de gelificare puteţi pune 2-3 lingurițe de dulceață pe o farfurie. Dacă doriţi o consistenţă mai solidă, adăugaţi în compoziţia fierbinte un plic de Sare de lămâie Dr.Oetker, amestecaţi şi apoi faceţio a doua probă înainte de a pune dulceaţa în borcane.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Ingrediente
700 gcaise
300 gpere
100 galune
350 gzahăr
1 plicGelfix 3:1 Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelfix 3:1 Dr. Oetker
1

Pregătire: Se spală caisele, se scot sâmburii şi se taie mărunt, apoi se cântăresc 700 g. Se curăţă perele de coajă şi se taie în bucăţi mari, apoi se cântăresc 300 g. Pasaţi perele.

2

Mod de preparare: Fructele şi alunele crocante se pun într-o oală şi se amestecă bine cu zahăr şi cu Gelfix Super 3:1. Se pun la foc mare şi se fierb, amestecând continuu minim 3 minute. Se spumează, iar apoi se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos.

  • După fierbere, pentru a face o probă de gelificare puteţi pune 2-3 lingurițe de dulceață pe o farfurie. Dacă doriţi o consistenţă mai solidă, adăugaţi în compoziţia fierbinte un plic de Sare de lămâie Dr.Oetker, amestecaţi şi apoi faceţio a doua probă înainte de a pune dulceaţa în borcane.