Turnați marinada fierbinte peste legumele pregătite în borcane, agitați bine borcanele și completați cu marinadă dacă este necesar. Închideți imediat borcanele, întoarceți-le cu capacul în jos și lăsați-le să se răcească în această poziție. Păstrați-le într-un loc întunecat și răcoros.
Spălați și curățați fasolea verde. Dacă este necesar, folosiți un curățător de legume pentru a îndepărta fibrele de pe ambele părți ale păstăii. Tăiați fasolea la o lungime egală cu înălțimea borcanelor. Desfaceți usturoiul în căței și curățați-l.
Așezați fasolea verde vertical în borcane, adăugând în fiecare borcan 1–2 ardei iuți, câțiva căței de usturoi, fire (sau semințe) de mărar și boabe de piper negru.
Amestecați jumătate de plic de Pikant Fix cu apa, oțetul și zahărul. Puneți marinada obținută pe foc și lăsați-o să fiarbă timp de 3–5 minute, amestecând continuu.
Rețete asemănătoare
Murături și conserve
Murături și conserve
Murături și conserve