Flag

Felii de lapte de Crăciun

12 bucăți
Ușoară
180
E timpul pentru gustări de Crăciun dar fără conștiiința încărcată: felii de lapte cu puțin zahăr!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
8ouă (mărime M)
2 prizăsare
120 gXylitol
180 gmigdale
50 gfăină
60 gCacao Dr. Oetker
1,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker (16 grame)
Pentru compotul de cireșe
300 gcireșe (congelate)
2 lingurianason măcinat
50 mlapă
4 gGelatină albă Dr. Oetker
4 linguriXylitol
Pentru umplutură
1 batonPăstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
150 gbrânză dulce
250 gbrânză Mascarpone
40 gXylitol
30 mllapte
8 gGelatină albă Dr. Oetker
Pentru decor
150 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
2 lingurismântână (grăsime 30%)
25 gglazură de ciocolată albă
1 lingurăulei de floarea soarelui
1 lingurăCeai Matcha Pudră
1 pachetOrnamente Fulgi Îndulciți (50 grame)

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (16 grame)
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Ornamente Fulgi Îndulciți (50 grame)
1

Pentru aluat

Se preîncălzește cuptorul (încălzire sus/jos: 180°C). Pentru blat, Se bat spumă tare ouăle și sarea într-un castron folosind mixerul cu platele de batere timp de 5 minute. Se adaugă treptat xilitolul și se bate încă 5 minute. Se amestecă migdalele, făina, pudra de cacao și praful de copt apoi se încorporează cu grijă în amestecul de ouă.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Se toarnă compoziția de aluat peste o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului timp de circa 13 minute. Se scoate din cuptor, se răstoarnă pe pe hârtie de copt, se îndepărtează hârtia copt pe care a fost copt și se lasă la răcit.

Poziție grătar: central

3

Pentru compotul de cireșe

Pentru compotul de cireșe se aduc la fierbere cireșele, anasonul si apa într-o cratiță mică la focul mare. Se adaugă gelifiantul vegetarian și xilitolul și se amestecă, apoi se fierbe timp de 1 minut.

4

Se taie blatul în jumătate pe verticală, astfel încât cele două jumătăți să măsoare fiecare 30 x 20 cm. Se pune o jumătate pe un blat și se poziționează o ramă de copt de copt în jurul ei. Se întinde deasupra compotul de cireșe apoi se lasă la rece.

5

Pentru umplutură

Pentru umplutură, se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiesc semințele. Brânza dulce (quark), 200 g de mascarpone, xilitolul și semințele de vanilie se amestecă cu mixerul cu paletele de batere. Separat se aduce la fierbere gelifiantul vegetarian, laptele și restul de mascarpone într-o cratiță mică apoi se încorporează imediat în amestecul de brânză.

6

Se întinde crema peste compot, se acoperă cu a doua jumătate de blat, se apasă ușor și se lasă la rece cel puțin 1 oră.

7

Pentru ganaș

Se toacă mărunt diferitele glazuri, separat și se topesc, separat, fiecare pe baie de aburi. Se încorporează  smântâna în glazura de ciocolată neagră pentru a forma un ganaș. Se dizolvă pudra de matcha în uleiul de floarea soarelui și se încorporează în glazura de ciocolată albă.

8

Pentru decorare

Se acoperă blatul cu ganașul de ciocolată neagră, se umple un poș cu glazura cu matcha și se formează buline peste ganaș. Se decorează cu stropi de zahăr și se răcește. Se scoate rama de copt și se taie în 12 bucăți de 5 x 10 cm.


Sfat

Această rețetă este foarte ușor de adaptat. Ce ați spune de o felie de cireșe cu ciocolată? Pur și simplu adăugați 5 linguri de lichior de cireșe în compotul de cireșe în loc de anason. Va trebui apoi să utilizați 2 pachete de gelifiant vegetarian pentru compotul de cireșe pentru a ține cont de lichidul suplimentar. Puteți adăuga puțină coajă rasă de portocala în umplutură. Pentru decor, pur și simplu folosiți  ganașul – asta e tot!
Și încă ceva: xilitolul poate fi înlocuit cu zahăr din trestie sau cu zahăr din floare de cocos. Zahărul din floare de cocos are un gust plăcut de caramel.
Dacă nu aveți pudră de matcha, puteți colora ciocolata cu colorant alimentar verde solubil în grăsimi (de exemplu, praf Wilton).